zondag 28 augustus 2011

Verdraaid, weer verwaaid, maar dan in EastBourne

Zaterdag 27 augustus 2011

Verdraaid, weer verwaaid, maar dan in EastBourne.

Het is in Engeland een feestelijk lang weekend. Het is tot december de laatste “Bank-holiday”. Iedereen heeft maandag a.s. vrij. Het is volop crisis, veroorzaakt door de bankiers, en in plaats van, dan maar harder werken om het bruto nationaal product te maximaliseren, besluiten de Britten om maar eens een extra dag vrij te nemen omdat de bankiers dit ook doen. Het moet hier niet gekker worden.

In de haven is ivm het lange weekend veel te doen. Kermis, zeilraces, een markt en een tent met band. Feest in de haven met een live band. Dit beloofd wat voor vanavond.
Met betrekking tot een extra dag in de haven hebben we een goede beslissing genomen. De wind is vanaf de middag sterk toegenomen, 5 – 7 beaufort, erg onprettig. De zeilrace had veel uitvallers met gescheurde zeilen etc. en een enkeling moest naar binnen gesleept worden.

De middag hebben we verbracht in Eastbourne stad. Een redelijke grote plaats met een echte pier. Veel dagjesmensen op de been. Met de bus erheen en via het strand teruggelopen.

Na het stukje wandelen over het strand, 6 km, had ik de huid een beetje "door" tussen mijn dijen. Nou weet ik dat een bekende lange-afstand-wandelaar in Kessel, Perry van N. hier een speciale crême voor had. Deze zogenaamde scrotumzalf zou ik graag bij de volgende wandeling willen aanbrengen. Gaarne info hierover en met name de Engelse naam voor dit geneesmiddel.
Ter info voor mijn collega Willem S. een Harley fanaat, het volgende bordje voor een garage:

’s Avonds naar de tent. De band had de voorrondes van “Holland got talent” zeker niet overleefd. Een handje vol zeilers in de tent en op de dansvloer dansten mannen waarvan je duidelijk kon zien “dat doet hij anders nooit”. Geen leggings dit keer maar wel iets te korte rokjes voor het dito groot lichaam. Dit totale schouwspel had een hoog amusementgehalte ondanks de band. Het bier was zelfs typisch Engels: donker, bitter en lauw.

De voorspellingen zijn gunstig. Een hoge drukgebied komt over Engeland, de wind wordt zwakker en uit noordelijke richtingen: perfect. Maandagmorgen zullen we waarschijnlijk met goede wind verder westelijk kunnen en dan zuid naar Spanje.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten