donderdag 25 augustus 2011

Verwaaid in Dover

Woensdag 24 augustus

Verwaaid in Dover

Verwaaid is een zeilterm die aangeeft dat de wind te hard en/of tegen is. Een voorspelling van windkracht 7 is erg oncomfortabel en risico op schade dus een dagje Dover erbij. Er zijn op deze dag twee zaken vermeldenswaardig:

Ten eerste
Naast onze boot start dagelijks op dood tij (geen stroming) een rubber boot met 6 (!) duikers die er een liefhebberij van gemaakt hebben om op wrakken te duiken. Voor de kust van Dover zijn  voldoende schepen die in dit gevaarlijke water vergaan zijn. Deze duikers zijn geïnteresseerd in metalen (koper en lood) en “maybe treasure”, schatzoekers dus, en dat op een diepte van 30 meter. Vandaag gekeken naar de “vangst”. Een paar loden pijpen en wat koperwerk en een volle draagtas met porselein. Volgens een van deze heren, de plaatselijke Indiana Jones, is het van een wrak van een Schots schip uit 1876, de “Strath Clyde”, twee mijl uit de kust. Voor onze getoonde interesse hebben we een inktpotje van de “schat” gekregen. Hier een foto van deze kostbaarheid.  Als we terug zijn zullen we ons snel inschrijven voor “Tussen Kunst en Kitsch”.

Ten tweede
Iedereen weet dat de belangrijkste voedselbron van Europa, aardappelen, twee nadelen heeft, namelijk:

1)      Aardappelen moeten geschild worden. Dit kost inspanning en geschild zijn ze niet lang houdbaar.

2)      Aardappelen hebben een lange kooktijd nodig: 20 min. Dit kost gas en tijd. (dit laatste nadeel kan voorkomen worden door de aardappelen in reepjes te snijden en in heet vet te bakken hetgeen altijd mijn voorkeur heeft)
De Engelsen hebben hier echter een antwoord op gevonden: gekookte aardappelen in blik!! Drie jaar houdbaar. Marlene was in eerste instantie sceptisch ten opzichte van deze superpiepers maar na deze gisteren en vandaag gegeten te hebben is ze over de brug: geen verschil met de normale gekookte aardappelen. Super voor onderweg: in een vloek en een zucht klaar. Vandaag een lading blikken ingeslagen. Weliswaar een hernia erbij maar aardappelen slepen en schillen is er voorlopig niet meer bij. Offers moeten gebracht worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten