dinsdag 30 augustus 2011

Eastbourne – Portland (100 nm)


Maandag 29 Augustus en dinsdag 30 Augustus

Om 09:00 uur zijn we vertrokken uit de haven en de ruwe sluis. Verder naar west. Het is in eerste instantie goed te bezeilen, sterke zuidwestenwind, 5 -6 beaufort. Later draait de wind weer naar west en zijn we gedwongen om de zeilen te strijken en verder op de motor te varen om het kanaal eindelijk achter ons te kunnen laten. Hoge golven (1,5 – 2 meter) maken deze tocht ruw. We zijn om 06:00 uur dinsdagmorgen in de jachthaven van Portland aangemeerd. Na het inhalen van de slaap van afgelopen nacht zijn we Portland jachthaven om 12:00 uur  gaan verkennen. Deze jachthaven is spiksplinter nieuw: dit is de thuishaven van de Olympische zeilwedstrijden volgend jaar, alles is super de luxe maar heeft geen bezieling, is klinisch kil. Dinsdagmiddag naar Weymouth-haven gevaren en een plekje gezocht in de stadshaven in het centrum van deze gezellige toeristenstad. Veel visserij en veel dagjesmensen, een leuk gezellig sfeertje.

Gezien de voorspellingen tot nu toe zijn er goede mogelijkheden om morgen de tocht naar Spanje te starten. Deze tocht is ongeveer 500 nm, 800 km en zal ons 4 – 5 dagen kosten over de bekende golf van Biskaje. Dit zal onze langste zeiltocht worden. Een beetje spannend is het wel..maar aan het einde van de tocht is de zon.

2 opmerkingen:

  1. Veel succes met de lange tocht die jullie voor de boeg hebben. Groeten uit het regenachtige Kessel, Roland

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wacht jullie aankomst in Spanje met spanning af. De tocht staat bekend als rotstuk en ik hoop dat jullie niet al te slecht weer hebben. Groeten van Angèl

    BeantwoordenVerwijderen