dinsdag 23 juni 2015

Benzine en internet (Isla Linton, Panama)

Dinsdag 23 juni 2015

Positie Isla Linton: 9°36.666 N 79°35.197
Deze dinsdag kletsen we gezellig bij met Ben en Ing van de Blabber, waar we naast geankerd hebben. Het weer is ook hier prima en we gaan op zoek naar benzine voor de buitenboordmotor. Het dichtstbijzijnde benzinestation is hier 40 km vandaan, ongeveer 1,5 uur met de bus. Gelukkig verkoopt een inwoner van het dorpje Puerto Linton hier aan de kant benzine. Deze brandstof gaat hij met zijn pickup met jerrycans halen en verkoopt deze met een meerprijs door aan de lokale bevolking. Vanuit de jerrycans worden lege waterflessen van 1 gallon gevuld (voor de hoeveelheid te meten)met benzien, daarna wordt de benzine uit de fles weer overgeheveld naar de jerrycan/tank van de klant. Dit alles, een stapel volle jerrycans, lege jerrycans, trechters, olie en wat lege waterflessen als maatbeker, is allemaal uitgestald op de veranda voor zijn huisje. Een benzinestation in het klein.

Puerto Linton, gezien vanaf het water.

’s Avond gaan we met de Blabbers wat drinken bij het cafe/restaurant van Hans, een Nederlander die zich hier gevestigd heeft.

1 opmerking:

  1. Ik zou deze man het inderdaad ook gunnen. Er zijn genoeg mensen voor wie 40 kilometer best ver is om benzine te gaan halen. Dat die man er winst op maakt is toch vanzelfspreken, hij rijd wel die 40 kilometer en voorziet toch iedereen van benzine en dergelijke. De brandstofprijzen zullen ook wel meevallen schat ik dan.

    BeantwoordenVerwijderen