dinsdag 27 juni 2017

Inkopen in Bani (Dominicaanse Republiek)

Vrijdag 2 juni 2017 tot en met Zondag 4 juni 2017

Positie Salinas: 18°12.862 N 70°32.679 W
In Salinas zijn een paar kleine supermarkten met de dagelijkse producten. Wil je iets meer, dan moet je naar Bani. In Bani komen ook veel boeren hun fruit verkopen. Zo komen we diverse auto's tegen vol met bananen, ananas, mango's en meloenen. Wij kopen bij de ananasauto 4 heerlijke verse ananas voor omgerekend 2 euro.

Auto vol met bakbananen.

De ananas is mooi opgestapeld.


In dit winkeltje verkopen ze eieren. De voorraad is ruim voldoende.

Hier verkopen ze ijs. Geen kleine blokjes, maar 1 grote ijsblok.

Het openbaar vervoer is hier weer iets anders als in de buurlanden. Naast de gewone personenauto-taxies zijn er veel brommer-taxies, waar je als duo passagier met name binnen de stad goedkoop vervoerd wordt. Collectief openbaar vervoer vindt plaats met de bekende busjes, in dit land gua-gua genaamd. Voor grotere afstanden zijn er grote bussen die zelfs wifi tijdens de reis aanbieden! Het verkeer is veel rustiger als in Jamaica, de verkeersdeelnemers gedragen zich redelijk sociaal met als uitzondering de brommers die, met gevaar voor eigen leven, zonder helm, overal tussendoor laveren.

De bus met voorin de code voor WIFI en iedere bus is versierd met zeer mooie gordijnen.

Aangekomen in Salinas, rijdt deze auto voor ons. Hij verkoopt ongeveer alle soorten huishoudelijke artikelen.

We willen ook het binnenland van de DomRep bezoeken en daarom huren we voor twee dagen een auto. Omdat we de Rafiki niet onbeheerd achter zijn anker willen laten liggen, gaat de Rafiki voor drie dagen in een box in de kleine marina hier in de baai. 's Avonds halen we onze huurauto op, een stoere Honda SUV met airco en zelfs cruisecontrol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten