woensdag 7 juni 2017

Baharona (Dominicaanse Republiek)

Donderdag 18 mei 2017 en vrijdag 19 mei 2017

Positie Baharona: 18°12.840 N 71°05.313 W
De Dominicaanse Republiek, in het vervolg van dit blog de DomRep genaamd, heeft zoals alle eilanden hier in de Carieb een roerige geschiedenis. De DomRep deelt het eiland Hispanjola samen met Haïti, dat het westen van dit eiland bevolkt. De DomRep is ongeveer net zo groot als Nederland en heeft maar liefs 11 miljoen inwoners. De Spanjaarden en Fransen hebben van de 16de tot en met halverwege de 19de eeuw met elkaar en de aanwezige slaven liggen te vechten voor de macht over het eiland. In 1844 is de DomRep officieel zelfstandig, maar er volgden nog jaren van onrusten en burgeroorlogen. Nadat de nodige dictators in de vorige eeuw de revue gepasseerd zijn, is dit land vanaf 1978 eindelijk een stabiele democratie.

In tegenstelling tot het buurland Haiti (Frans), is de DomRep Spaanstalig en dus kunnen we weer lekker oefenen met ons Spaans. Het valt ons ook op dat we hier, in tegenstelling tot Jamaica, over straat kunnen lopen zonder dat we voortdurend lastig gevallen worden door taxichauffeurs of verkopers van prullaria. De mensen zijn hier veel rustiger en ook vriendelijker.

In het stadje Baharona zijn een paar supermarkten die goed gesorteerd zijn. Ook de prijzen zijn in dit land erg aangenaam. De lokale markt is groot en druk en er worden veel soorten groenten en fruit aangeboden, die mooi van kwaliteit zijn.

De omgeving van Baharona staat bekend om de grote en vele bakbananen.

De markt is wat chaotisch en rommelig, maar je kunt er veel krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten