woensdag 14 juni 2017

Fransen slaan van het anker af (Dominicaanse Republiek)

Zondag 21 mei 2017

Positie Baharona: 18°12.840 N 71°05.313 W
Door het veelvuldig gebruik van de motor in de afgelopen weken wordt de Rafiki met behulp van jerrycans weer volgetankt. Ook propaangas is in de DomRep makkelijk te verkrijgen en wordt weer gevuld. Baharona is een prima plaats voor te bunkeren, maar voor de rest is er in dit stadje niet veel te beleven. Ook de ankerplek is niet mooi en het water is erg vervuild.

Als we terugkomen van het bevoorraden roept de douane ons om te helpen. Het schip van onze Franse buurman, hij is met zijn gezin in de stad en de boot is dus verlaten, is van het anker geslagen en ligt nu in de hoek van de baai. Ze kunnen hem wel los trekken, maar weten niet hoe ze een zeiljacht opnieuw kunnen ankeren. Marlene en ik halen het krabbende anker van de Fransman op en de doaune sleept de boot naar de oude plek terug, waarna wij de boot weer netjes ankeren. Overigens zat de ketting om het anker heen gedraaid, de reden waarom het anker geen grip had.

Douane is al bij de boot van de Fransen, maar weten niet wat ze moeten doen.

De windvaan blijft hangen achter een pijp die in het water ligt.

De ketting is om het anker heen gedraaid. De reden dat het anker geen grip had.

De douane sleept de boot terug naar zijn oude plaats.

Wanneer de Fransman met zijn Russische vrouw en twee kleine kinderen terug komt op de boot en de calamiteit met zijn boot te horen krijgt, worden we als dank voor bewezen diensten uitgenodigd voor een gezellige borrel op hun boot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten