donderdag 6 juli 2017

Jarabacoa en Santiago (Dominicaanse Republiek)

Maandag 5 juni 2017

Positie Salinas: 18°12.862 N 70°32.679 W
De infrastructuur van de DomRep is van uitzonderlijk goede kwaliteit. We rijden via de rondweg van Santa Domingo over een 4-baans tol-autoweg richting het noorden naar de bergen in het binnenland. De eerste plaats die we bezoeken is Constanza. Dit stadje ligt op een hoogte van 1200m en door de lagere temperatuur worden hier veel groenten gekweekt. De landbouw is hier modern (mbt norm in de Carieb) en intensief. Overal zien we keurig gecultiveerde velden met gewassen en diverse kassen, werkelijk uniek in de Carieb.
Veel mensen aan het werk om de aardappels te rooien.

Een veld met wortelen. Veel handwerk.


Ook zien we veel kassen. En naast de weg stond nog een reclamebord van Rijk Zwaan Nederland,
een zaadveredelingsbedrijf.

We hebben al veel gezien, een prikkeldraad als waslijn, een cactushaag als waslijn,
maar dit was de eerste keer dat de vangrail gebruikt werd als waslijn.

De bergen zijn echter niet zo mooi en spectaculair als de bergen in Jamaica. We besluiten dus ook om hier niet te blijven maar door de bergen via de bekende plaats Jarabacoa door te rijden naar Santiago.

Santiago is een grote stad met 800.000 inwoners. We vinden via de Lonely Planet een hotel in het centrum en maken een wandeling door deze moderne stad. We zien veel grote winkels waar we werkelijk alles kunnen vinden wat we nodig hebben. Dit hebben we sinds Cartagena niet meer meegemaakt. Er zijn wel een paar monumentale gebouwen, maar de stad is niet echt mooi maar wel netjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten