donderdag 5 april 2012

Stone Eiland

Donderdag 5 april 2012: 

Positie Domburg: 05°42.17' N 55°04.84 W
Vanmorgen zijn we met de vier Vlaamse leraressen op weg gegaan naar de watervallen van Bronsberg. Eerst met de korjaal naar Atjoni en vervolgens met de auto naar Bronsberg.

In de rivier doen ze de was, de afwas, nemen een bad en proberen nog een visje te vangen.
Even verderop waren ze goud aan het zoeken.

De kinderen hebben de grootste lol in Atjoni.

Om 13:00 uur komen we aan in het plaatsje Bronsweg waarvandaan jeeps de bezoekers 12 km verder heuvelopwaarts brengt naar Brownsberg. Deze bauxietweg is niet met een gewone auto begaanbaar.
In Bronsweg waren na intensief rondvragen geen 4x4 busjes beschikbaar om ons naar boven te brengen, helaas. In plaats daarvan gaan we naar Stone-eiland, een schiereiland in het stuwmeer Brokopondo. Onze Belgische vrienden hebben andere plannen en we gaan dus alleen verder.
Stone-eiland is een vakantiedorp aan het stuwmeer. Vanaf deze plek zie je de stammen nog van de oerwoudreuzen die door de bouw van de stuwdam “verdronken” zijn. Dit geeft een indrukkenwekkend beeld.


Uitzicht op het Brokopondomeer vanaf Stone-eiland

Na ons bezoek aan het stuwmeer betrekt de lucht en het wordt verder een regenachtige dag. We besluiten om via Lelydorp terug te rijden naar Domburg om daar vanavond weer in ons eigen bed te slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten