maandag 9 april 2012

Domburg, de zon is terug


Maandag 9 april 2012: 

Positie Domburg: 05°42.17' N 55°04.84 W
Eilanden met “sla/gras” uit de mangroven van de kust komen door de springvloed over de rivier voorbij drijven. Onze Amerikaanse vriend Ron moet door zo’n eiland groen zijn schip vrijhakken en Louis uit Groningen is zelfs door zo’n eiland groen van het anker afgeslagen en ligt 100 meter van zijn ankerplaats stroomopwaarts.

 
"Groene eilanden" lijken klein, maar lopen onder water nog zeker 1 meter door.

Vandaag is het gelukkig weer zonnig en kunnen we alles wat de laatste week vochtig geworden is weer laten drogen. We krijgen van Jacqueline en Rob informatie over de volgende stap in ons avontuur, namelijk Trinidad en/of Tobago. Hier gaan we de komende dagen op studeren. In verband met mogelijke piraten langs de kust van oostelijk Venezuela zullen we de kust van oostelijk Venezuela zeker op 50 NM west laten liggen. 

Ton en Gerrie zijn vanmorgen vertrokken naar Paramaribo waar de boot op de kant gezet wordt. Zij gaan volgende week voor een paar maanden terug naar Nederland.
’s Middags komt Onno nog langs om over zijn ervaringen van Panama en de oversteek van de stille Oceaan te praten. De eilanden in de Pacific zijn volgens hem “een echt paradijs”.

De “nieuwe” buitenboordmotor doet het prima en we zijn nu lekker snel naar land en naar de boot (als de brandweer).

2 opmerkingen:

  1. werkelijk fantastisch wat jullie allemaal meemaken.En daarbij zo'n heerlijk klimaat.gr.may en thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Loud en Marilene,
    Gekluisterd aan huis door een griepje heb ik jullie site weer bijgelezen. Suriname hebben we overgeslagen(beetje spijt) Nu een grote tip uit de kombuis van de Mama-cocha.
    Hoe open je zonder gevaar voor eigen vingers een cocosnoot. Geleerd ergens in Frans Polynesië.
    De cocosnoot ligt losje in je volle handpalm, neem een koksmes of manchete, met de de botte dikke kant van het mes
    een korte ferme tik precies op de dikke buik van de cocosnoot geven. Een kwartslag draaien en weer een tikje, dit herhalen al ronddraaiend en voila hij breekt spontaan precies doormidden. Wil je het sap drinken doe het boven een kom. De Polynesiers raspen hun cocosnoot leeg met een krabber (een soort paarden roskam)
    Jullie hebben ook wel gehoord van de ciguatera ziekte?
    Zo niet? zoek even op internet. Die mooie grote vissen hebben ook nadelen.
    Geniet verder van jullie mooie reis. Er wacht nog heel veel moois.
    groetjes Maria.
    sy Mama-cocha

    BeantwoordenVerwijderen