vrijdag 6 april 2012

Domburg, pechdag en verjaardag Rita

Vrijdag 6 april 2012: 

Positie Domburg: 05°42.17' N 55°04.84 W
Vandaag is het weer “bar en boos”, hevige buien de hele dag. Het blijft echter 28 – 30 graden en hierdoor wordt alles aan boord erg vochtig. Een van onze ramen aan boord is gaan lekken en dit kan alleen gerepareerd worden tijdens een lange droge periode. Helaas zijn de weerberichten de komende dagen niet optimistisch.
De buitenboordmotor geeft weer problemen, en als tijdens de reparatie tussen de buien door ook nog de chokekabel afbreekt, besluiten we om vanaf nu de “brandweer”, de 6 pk buitenboordmotor van Dirk, als standaard motor te gaan gebruiken.

’s Middags komen Ton en Gerrie op bezoek. Tijdens dit bezoek werd de Rafiki door een windvlaag richting de wal geblazen en werd het anker losgetrokken. We waren gelukkig aan boord en konden snel genoeg de motor starten voordat we aan lager wal kwamen te liggen. Vervolgens werkte ook de ankerlier niet meer en moesten we het anker met de hand ophalen. We hadden vandaag blijkbaar onze dag niet…..

Zoals eerder vermeld is het eetcafé van Rita, bedevaartsoort van de zeilers in Suriname, al 3 weken gesloten omdat de vergunning ingetrokken is. Rita mist de zeilers en daarom heeft deze Javaanse besloten om de zeilers in Domburg uit te nodigen voor haar verjaardag vanavond.
De verjaardag werd gevierd in een groot huis hier in Domburg. Het was een typisch Javaans feest met veel eten. Het werd een gezellige avond met de zeilers hier in Domburg: Rita bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten