woensdag 1 juli 2020

Bluff Beach

Zondag 13 oktober 2019 tot en met woensdag 16 oktober 2019

Positie Bocas Town Zuid: 9°19.986 N 82°14.599
Isla Colon, het hoofdeiland van de archipel van Bocas del Toro (ook het grootste trouwens) is ongeveer 12 km lang en 4 km breed, iets kleiner als Texel. Op het eiland ligt de grootste plaats van Bocas del Toro, namelijk Bocas Town. Een bekend strand op dit eiland is Bluff Beach, een uitgestrekt strand met ideale omstandigheden voor golf-surfen. Dit strand ligt op ongeveer 10 km van Bocas Town vandaan en vandaag nemen we de bus vanaf Bocas Town tot het eindstation.

De weg naar Bluff beach loopt parallel aan de kust en is maar voor een beperkt gedeelte geasfalteerd, het grootste gedeelte is de weg onverhard. De weg is plaatselijk erg slecht en het busje heeft een aantal keren moeilijkheden om vooruit te komen, een SUV is beter geschikt voor dit werk. Of beter nog een quad, want deze worden in grootte getale verhuurd aan de surfers die vanuit hun hostel met de quad de verschillende surf-stekken opzoeken, waaronder die op Bluff Beach.

De ingang van een restaurant, een mooi mozaik met de naam van het restaurant.

Een resort, wat opgeknapt wordt.

We stappen uit bij het strand en dit is tevens ook het begin van Bluff Beach. In het begin zijn er nog hotels, hostels en restaurantjes, maar zodra we een half uur gewandeld hebben, hebben we het rijk voor ons alleen. Een lang strand met niemand meer op de horizon. Na een uur keren we en we wandelen verder afwisselend over het strand en over de zandweg terug naar Bocas Town. Het is alweer een wandeling die zeer de moeite waard is. Zoals overal in de Carieb zie je maar weinig wandelaars waardoor je overal mooi rustig en verlaten de omgeving kunt verkennen. 






Een strand, kilometers lang, alleen voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten