zaterdag 20 juni 2020

Boquete

Dinsdag 23 juli 2019

Het is een hele toer om van Bocas del Toro naar Panama City te reizen. Er lopen geen wegen langs de Karibische kust richting Colon en de enige weg naar Panama City loopt door het gebergte in het midden van het land en vervolgens langs de kust van de Pacific. Aangezien ook de kwaliteit van de wegen (en de busjes!) in dit land te wensen overhoudt, duurt een busreis van Bocas del Toro naar het centrum van Panama City 10 uur. Om deze lange busreis wat dragelijker te maken besluiten we om halverwege de reis een tussenstop te maken in de heuvels/bergen van Boquete en hier een paar dagen de omgeving te verkennen.

We gaan gepakt en bezakt met de lancha naar het vertrekpunt van de bussen in Almirante. Vanaf hier gaan we met een busje verder naar het bergdorpje Boquete.

Boquete, een bekende toeristische trekpleister voor de liefhebbers van bergen in een tropische setting. We hebben via AirBNB een kamer geboekt bij ene Carlos. Hij is echter niet thuis, de buurman maakt voor ons de deur open en we hebben de komende 24 uur het complete huis voor ons alleen. Carlos heeft verder ook nog netjes de WiFi code voor ons achtergelaten, zodat we tijdens ons verblijf kunnen genieten van razendsnel internet. Een van de zaken die ons meteen in Boquete opvalt is het klimaat. Boquete ligt op ongeveer 1500 meter boven zeeniveau en dit betekent dat de temperatuur ongeveer 10-15 graden lager is als in Bocas del Toro en bovendien is het vandaag regenachtig. “Lange-broeken-met-sokken-weer” noemen wij dit...

Nadat we ons geïnstalleerd hebben, gaan we lekker ingepakt met sokken, spijkerbroek, trui en regenjas op stap om de omgeving te verkennen en een hapje te eten in de stad. Wat ons in het straatbeeld vooral opvalt is de typische kleding van de indiaanse bevolking in deze streek. Dit zijn lange jurken in een effen stof, afgewerkt met een decoratief kantje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten