dinsdag 20 oktober 2015

Rio Chagres (fort) - Portobello, Panama

Dinsdag 20 oktober 2015

Positie Portobello: 9°33.405 N 79°39.567 W
We nemen deze morgen afscheid van Jordy, Amanda en Roberto. Zij gaan aan het einde van deze week samen door het Panama kanaal naar de Stille Oceaan. Het was een heel erg leuk uitstapje met deze leuke mensen. Wij gaan ankerop en gaan terug naar Portobello.

De tocht naar Portobello is niet bezeild en we moeten het hele stuk helaas op de motor afleggen.
In Portobello zien we de “Sagitta” al liggen. Erwin en Lambrini zijn echter niet aan boord. In Portobello is het een drukte van belang. Morgen is hier de beroemde processie van de “zwarte Jezus” een beeld dat hier in de kerk staat. Vele Panamezen geloven dat wanneer je een bedevaart uitvoert naar de zwarte Jezus, dat dan de zonden, en hier met name criminele daden, vergeven zullen worden. Morgen zullen ongeveer 40.000(!) mensen bij de processie aanwezig zijn. Na de processie is er in het dorp groot feest. We gaan naar de kant om de sfeer te proeven en de voorbereidingen voor morgen te bekijken. Het is al erg druk en er komen al veel bedevaartgangers aan. In de kerk is er live TV uitzending en heel Portobello is volgebouwd met kraampjes waar morgen fris, bier en hapjes verkocht worden. 

Aan het einde van de middag gaan we nog even naar Erwin en Lambrini een borreltje drinken. Het is weer een leuk weerzien en we spreken af dat we morgen samen de processie en de feestelijkheden zullen bijwonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten