donderdag 15 oktober 2015

Puerto Linton - Colon, Panama

Donderdag 15 oktober 2015

Positie Colon: 9°21.905 N 79°53.592 W
Op deze zonnige donderdag is het dan zover: we gaan weer ankerop! Na een aantal weken hier in Puerto Linton gaan we vandaag samen met Ritme en Roberto naar Colon om te bunkeren. Van daaruit willen we naar een nieuwe bestemming: de Rio Chagres, een paar mijl oostelijk van Colon.

Voor de ingang van het Panama kanaal liggen veel zeeschepen voor anker. Als er geen vracht is, dan is dit een mooie strategische plek om een vracht af te wachten. De beroepsvaart heeft verplicht een zender aan boord die wij met onze navigatieapparatuur kunnen uitlezen en het betreffende schip automatisch op hun actuele positie in onze elektronische kaarten afbeeld, het zogenaamde AIS systeem. Om een beeld te geven over het aantal schepen op deze parkeerplaats voor anker liggen is in het volgende plaatje een screenafdruk van ons naviagiebeeldscherm van deze omgeving gemaakt. De rode driehoek is onze eigen Rafiki en de groene driehoekjes zijn zeeschepen.



Het rode schip is de Rafiki. Alle groene driehoekjes zijn grote zeeschepen. De driehoekjes liggen allemaal voor anker. Zodra ze in beweging komen, verschijnt er een lijn. Deze lijn geeft de richting aan en de snelheid (de streep is een half uur, een driehoekje met een lange streep vaart dus sneller dan een driehoekje met een korte lijn).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten