vrijdag 2 februari 2018

Curaçao, Wandeling naar Willemstad

Dinsdag 20 juni 2017 tot en met woensdag 28 juni 2017

Positie Spaans Water: 12°04.807 N 68°51.756 W
We zijn al een langere tijd in Curaçao en zoals de bloglezers ondertussen weten, wordt er geen dagboek bijgehouden als we op een plek het orkaanseizoen “uitzitten”. Ons blog is immers een reisverslag. De “overzomering” heeft wat langer geduurd omdat we wachten op het moment dat onze huurders ons huis verlaten en we willen bij de overgang naar nieuwe huurders zelf in Nederland zijn. Reizen vanuit Curaçao naar Nederland is veel gemakkelijker als in de rest van de Carieb. Daarnaast heeft de Rafiki wat onderhoud nodig en in Curaçao konden we beide zaken mooi combineren. 


Is er dan niets te vertellen over de afgelopen periode? Jawel hoor, en daarom zullen we de meest interessante zaken de komende dagen op het blog publiceren.

We hebben in de zomermaanden veel plezier beleefd aan het organiseren van wandelingen rond het Spaanse water, in het natuurpark Jan Thiel en ook naar Willemstad. In tegenstelling tot drie jaar geleden regende het dit jaar regelmatig op het eiland en dit heeft er toe geleid dat het eiland mooi groen geworden is. De eerstvolgende blogs gaan oa over deze wandelingen.

We beginnen ons seizoen in Curaçao met een wandeling naar Willemstad, we moeten natuurlijk inklaren. Wij vinden deze wandeling nog steeds erg mooi. Je begint in het natuurpark Jan Thiel en na een uurtje lopen kom je bij de voorstad van Willemstad aan met de mooie, soms gerenoveerde, oude panden. Wij waren natuurlijk ons fototoestel vergeten, maar een week later arriveerde de catamaran Los Lobitos en zij moesten ook inklaren en wilde graag met hun drie kinderen deze wandeling doen. Gezamenlijk met de crew van Los Lobitos, Bella en nog een aantal andere zeilers, gaan we, wij dus voor de tweede keer, te voet naar Willemstad, een afstand van 10 km. Los Lobitos heeft geweldige foto's gemaakt onderweg, die wij bij dit blog publiceren.

Onderweg maken we een tussenstop bij het Sea-aquarium, waar we een gratis show krijgen.

Begin van de voorstad van Willemstad.

Dit oude huis stond in 2014 al te koop. Een mooie opknapper, maar waarschijnlijk is de vraagprijs veel te hoog.
En dichter bij het centrum zijn de huizen voorzien van een mooi kleurtje.

Pontjesbrug in het centrum van Willemstad.


De groente- , fruit- en vismarkt met de Venezolaanse vissersboten.

Grote schepen worden door het kanaal in het centrum Willemstad geloodst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten