zondag 4 februari 2018

Curaçao, een vloot van Kesselse zeilboten in Curacao.

Dinsdag 11 juli 2017 tot en met vrijdag 14 juli 2017

Positie Rafiki op het Spaans Water: 12°04.807 N 68°51.756 W
Hans Eilers is een zeilende dorpsgenoot van ons en hij is in 2015, samen met zijn zoon Antoine, met zijn zeiljacht Salacia de Oceaan overgestoken. De Salacia (Salacia is trouwens de vrouw van Neptunus) ligt in de jachthaven op het Spaanse water. Hans en zijn vrouw Betsie zijn op vakantie in Curacao en willen graag een stuk zeilen. We besluiten om samen met hun met de Salacia naar Bonaire te zeilen. De heenweg was een tocht met veel afwisseling. We hadden het weer en met de name de golven iets onderschat. We hadden nog een raam openstaan en bij de eerste grote golf werden we binnen getrakteerd op een paar liter zeewater. Maar snel genoeg daarna kwam een school dolfijnen ons opzoeken. Dit blijft altijd bijzonder. Helaas stond het fototoestel in de verkeerde stand en hebben we dus geen foto's of een filmpje van de dolfijnen.

De Salacia, het zeiljacht van Hans en Betsie.

Hans en Loud hard aan het werk tijdens de overtocht van Curacao naar Bonaire.

In Bonaire hebben we de toerist uitgehangen en zijn met de “onderwaterboot” naar het koraal gevaren en de vissen bekeken. De dagen heerlijk relaxed doorgebracht en elke avond BBQ in de kuip van de Salacia.

Moorings in Kralingen, Bonaire.

De "onderwaterboot".

De terugweg, windje in de rug, was heerlijk en het plekje achter op het schip was altijd bezet.

Lekker relax op het achterdek.

Het was een heel gezellig uitstapje met onze dorpsgenoten naar ons buur-eiland.

Er zijn trouwens nog twee dorpsgenoten met hun zeilboot onderweg. Het zijn Rik Vissers en Sanne Komhoff, die met hun zeiljacht Incentive twee weken geleden de Oceaan getrotseerd hebben en nu in Suriname zijn. Kijk op www.sailingincentive.nl om hun mooie avonturen mee te beleven. De laatste 6 jaar zijn dus 3 Kesselse zeiljachten de Atlantische Oceaan overgestoken, erg bijzonder voor een dorp van 3.500 inwoners!

2 opmerkingen:

  1. Mooi tochtje, wij hebben 2 jaar op Bonaire gewoont en hebben precies het omgekeerde gedaan als jullie. Weekendje Bonaire Spaanse water. Op Curaçao de toerist uit gehangen. Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel. We liggen nog wat achter met het blog, maar gaan dit de komende tijd inhalen. We gaan volgende week uit het water en daarna zeilen we naar Colombia en Panama.

    BeantwoordenVerwijderen