dinsdag 6 februari 2018

Curaçao, Wandeling Fort Beekenburg en de Kabrietenberg

Maandag 17 juli 2017 tot en met dinsdag 25 juli 2017

Positie Spaans Water: 12°04.807 N 68°51.756 W
Aan de zuidzijde van Het Spaanse Water, waar we voor anker liggen, ligt naast de Tafelberg ook de Kabrietenberg. Omdat wij dagelijks tijdens ons ontbijt op deze berg uitkijken, is de behoefte aangewakkerd om deze berg te bedwingen.
De Kabrietenberg ligt op een voormalig eiland waarop de Nederlanders in 1703 het fort Beekenburg gebouwd hebben. Dit fort is genaamd naar de gouverneur van die tijd, Nicolas van Beek. In 1927 heeft Schell een olieterminal op het eiland geplaatst en heeft toen ook een dam aangelegd naar het vasteland.

We willen de beklimming naar de top van deze berg als activiteit aanbieden aan de zeilersgemeenschap op het Spaanse water en we gaan eerst een paar keer de omgeving van de berg verkennen en dan de route naar de top zoeken. Aangezien de berg bestaat uit scherp geërodeerd fossiel koraal en de begroeiing bestaat uit uitsluitend stekelige bomen, struiken en cactussen, hebben we pas na veel bloederige schrammen, krassen en doornen in zolen het verborgen pad naar de top gevonden. Maar het uitzicht dat dan genoten kan worden is deze beproeving zeker waard geweest.

Bedankt Tineke Hol voor de foto's.

Rechts op de achtergrond de Tafelberg van Curacao.

Links achteraan moet ergens de Rafiki liggen.


Barbara Beach Resort.

Een gedeelte van de groep wandelaars.

Omdat we de route nu goed kennen, de wandeling naar de top met het uitzicht prachtig zijn en daarbij ook het bezoek aan Fort Beekenburg zeker de moeite waard is, hebben we deze wandeling voor de zeilersgemeenschap georganiseerd, daarnaast hebben we dit pad nogmaals gelopen met Dirk van den Berg en zijn ouders (ex-collega van Marlene) en met Pascal en Willie de Kort met hun zoon Falco en vriendin Leonie .

Ook nemen we deze week afscheid van Hans en Betsie met een brunch bij Barbara Beach Resort. Na afloop uitbuiken, want we hebben natuurlijk veel te veel gegeten, bij het zwembad en het strand van Barbara Beach Resort. Hun vakantie zit er helaas weer op.

Een heerlijke brunch. Helaas te veel gegeten.
 
Vanuit het restaurant een prachtig uitzicht.

In het weekend is het altijd druk bij Barbara Beach, vooral veel lokalen met hun boot.

1 opmerking:

  1. Het water daar is heel mooi. Wij houden thuis altijd het waterkwaliteit van het zwembad goed bij! Dan heb je kraakhelder water en dan hebben we leuke speelgoed visjes die naar de bodem zakken en de kinderen dan weer met een schepnetje vangen.

    BeantwoordenVerwijderen