zondag 4 februari 2018

Curaçao, tanker

Zondag 16 juli 2017

Positie Spaans Water: 12°04.807 N 68°51.756 W
In de Caracasbaai, de baai aan de zeezijde van het Spaanse Water, is een Duitse tanker afgemeerd. Onze Duitse buren, Bella met aan boord Ulrike en Thomas, nemen via de marifoon contact op met de kapitein van het schip en wij mogen samen met de Bella een kijkje komen nemen op dit schip.

Het is de eerste keer voor ons dat we een kijkje nemen op een commercieel zeeschip. We worden ontvangen en rondgeleid door de eerste stuurman en het is erg interessant. Vanaf de brug hebben we een prachtig overzicht van deze enorme boot en de Caracasbaai. De meeste indruk maakt echter de machinekamer waar de enorme motor van dit schip is geïnstalleerd.



Uitzicht vanaf de brug.

Op de achtergrond de baai waar wij met de Rafiki voor anker liggen.


Uitzicht vanaf het schip.

Thomas en Loud luisteren aandachtig naar de eerste stuurman.

Machinekamer.
Het schip ligt voor wat klein onderhoud hier in de baai en de bemanning wacht op instructies van de rederij om weer uit te varen en tot die tijd geniet de bemanning van hun tijd aan wal in Curacao. Als kers op de taart worden we nog uitgenodigd om een hapje mee te eten tijdens de BBQ voor de bemanning op de kade. Een super gastvrij bezoek aan deze Duitse tanker.

Helaas hebben we deze foto op het einde van de barbeque genomen.
Je ziet dus alleen nog de resten, maar de kok had zich goed uitgesloofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten