maandag 11 april 2016

Uitklaren in Cuba

Dinsdag 22 maart 2016

Positie Cayo Largo: 21°36.167 N 81°35.279
Na een maand Cienfuegos en een maand Cayo Largo gaan we vandaag met de Rafiki naar de marina om uit te klaren. We gaan nog een weekje naar wat onbewoonde eilanden in westelijke richting en dan zetten we koers zuid naar de Kaaimaneilanden.

Op de TV in de bar van de marina is een live-uitzending van het bezoek van Obama aan Havanna. Alle Cubanen hier in Cayo Largo vinden het prachtig dat een Amerikaanse president na 57 jaar weer een bezoek aan dit eiland brengt. Hopelijk wordt de handelsblokkade versoepeld of beter nog opgeheven. 


We horen van mensen hier op de kant het nieuws dat het echter in Europa niet zo vredig toegaat. In Brussel zijn een aantal terroristische aanslagen gepleegd en meer dan 30 mensen zijn hierbij omgekomen....

De formaliteiten voor uit te klaren worden vlot afgehandeld. Er wordt nog even aan boord gekeken of we geen Cubaan meenemen.


Rafiki aan de kade om uit te klaren.

Aan het einde van de middag gaan we voor de laatste nacht voor anker bij ons geliefde Cayo Largo. Ook dit jaar hebben we hier een heerlijke tijd doorgebracht en veel leuke en kleurrijke mensen leren kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten