vrijdag 29 april 2016

Cuba – Kaaiman Eilanden

Dinsdag 5 april 2016 tot woensdag 6 april 2016

Positie George Town: 19°18.207 N 81°23.203 W
We nemen deze morgen afscheid van Cuba en gaan in de vroege morgen ankerop. De wind is zwak en we besluiten om onze halfwinder bij te zetten en hierdoor is de tocht overdag mooi bezeild. Bij zonsondergang wordt de halfwinder gestreken, valt de wind geheel weg en moeten we de motor bijzetten. Het blijft windstil tot 01:00 uur 's nachts. Op dit moment gebeurt er iets opmerkelijks: de wind trekt binnen een minuut aan van 5 knopen naar meer dan 30 knopen, dit is van 1 Bf tot 7 Bf in een minuut! We hebben alle zeilen bijstaan en dus is het reven geblazen. We moeten veel moeite doen om de bazaan te strijken en twee reven in het grootzeil te zetten. Deze windkracht houdt vervolgens de hele nacht aan.

In de loop van de morgen lopen we de ankerbaai van Georgetown binnen en het eerste dat ons opvalt zijn de cruiseboten. Kaaiman heeft geen pier voor cruiseboten dus deze schepen moeten allemaal voor anker in deze baai. 

We worden door de havendienst naar een kade geleid voor in te klaren. Dit gaat overigens erg soepel en vriendelijk. Het enige opvallende is dat we onze spearguns in bewaring moeten geven. Op Kaaiman is het bezit van een speargun strafbaar. Na het inklaren gaan we in de baai bij de cruiseboten voor anker. We weten ook meteen een open WiFi station binnen te halen en dus is de Rafiki na een 3 maanden eindelijk weer on line.

Rafiki ligt aan een mooring voor een cruiseschip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten