donderdag 24 april 2014

Montego Bay (Jamaica), Roehampton

Donderdag 24 april 2014

Positie Montego Bay: 18°28.200' N 77°55.567 W
In alle vroegte komt een cruiseschip binnen. Het is wel een heel groot schip, wat moet aanleggen naast de jachthaven. De zee is op dat moment als een spiegel.



Deze foto's zijn genomen vanaf ons eigen schip.Op de achtergrond zie je de jachthaven. Deze ligt ver verwijderd van de stad. Je hebt altijd een taxi nodig om naar de stad te kunnen gaan. Bij Pier 1 lig je in het centrum van Montego Bay.

Wij vertrekken al om 7.00 uur richting busstation. We gaan met de bus naar Roehampton. Een klein gehucht in de bergen. We stappen uit in het centrum van Roehampton, een paar huizen, twee straten die bij elkaar komen en enkele mensen op de splitsing. De meeste hebben ’s morgens vroeg hun portie ganja, dit is de Jamaicaanse benaming voor Marihuana, voor de dag al gehad. Ze kijken ons wazig aan en denken volgens ons “ wat komen die in godsnaam hier doen, en dat op dit tijdstip”.


Het centrum van Roehampton, 2 huizen en wat volk op straat.
 
Er is vanuit dit dorp nog een weg, een verkorte route, die naar Mobay loopt. Deze weg is niet geschikt voor auto’s. Wij nemen deze route en lopen in een geweldige streek, zonder auto’s, enkele woningen en enkele mensen richting Mobay.

De wandelroute.


Enkele verdwaalde huizen.

Meer doden dan levenden in deze omgeving.

Uitzicht op Montego Bay. Op de achtergrond het cruiseschip.

Dit meisje wilde heel graag op de foto en poseerde in verschillende standjes.

We lopen tot we bij het industriegedeelte van Mobay komen. Daar nemen we een routetaxi terug naar Pier 1. ’s Middags gaan we nog even diesel tanken en de gasfles vullen.

1 opmerking:

  1. Ik vind wel dat Loud er een beetje zielig bij loopt

    BeantwoordenVerwijderen