zondag 6 april 2014

Cayo Cantilles (Cuba) - Cayo Largo (Cuba)

Dinsdag 25 maart 2014 tot en met zondag 6 april 2014


Positie Cayo Largo: 21°36.898' N 81°34.670 W
Als we weer opnieuw inklaren op Cayo Largo komen we in de bar van de jachtclub de opvarenden van de Oostenrijkse catamaran tegen die we al op Cayo Cantilles gezien hebben. We drinken met Hans en Bettina van het schip de “Pink Panther” een borreltje en we nodigen ze uit voor een drankje op de Rafiki. Na deze gezellige borrel volgt een uitnodiging op de Pink Panter waar we ook kennis maken met Michael en Doris van hun schip de “Mido”. Hans was voorheen een DJ in Oostenrijk die professioneel feesten organiseerde met zijn bedrijf “Pink Panther”.  

Een zeester temidden van het gras. Het water is ongelooflijk helder.

Een heremietkreeft.

Mangroven.
Het aldus toevallig op Cayo Largo gevormde zestal blijkt onder elkaar de juist chemie te hebben en dit resulteert in een tweetal heerlijke weken samen hier op de ankerplek. Naast de sundowners op het strand, de 50-ste verjaardag van Michael maken we ook een snorkeluitstapje naar het eilandje Cayo Rico met de Pink Panther.
 
De route naar het eiland Cayo Rico is erg ondiep, vandaar dat we met de catamaran "Pink Panther" hier naar toe gaan. 

Samen wachten ze op hun maaltijd, de restjes van het restaurant.

Hutia's (familie van de cavia) en leguanen eten samen de restjes van het restaurant op.



Wat een kleuren blauw, geweldig.

Naast de leuke dingen moet er ook geklust worden. Het stuurwiel ging behoorlijk stroef. Loud heeft het gehele systeem los gehaald en de kabels die van het stuurwiel naar het quadrant lopen opnieuw gesmeerd en beoordeeld. In Curaçao gaan we deze kabels inclusief de buizen, waardoor de kabels lopen, vervangen. Alle maten zijn genoteerd, zodat we deze gelijk in Curaçao kunnen bestellen.
 
Het quadrant onder ons bed in de achterkajuit.

De kolom is losgemaakt, kompas is eraf gehaald en de ketting (verbinding tussen de kabels) is losgehaald.
Klaar om het hele system te smeren.

En dan kan alles weer gemonteerd worden.

Ondertussen is er ook een ander fenomeen opgedoken in deze idyllische ankerbaai, namelijk Speedy Consalis. Deze naam werd al direct aan Marlène verbonden nadat zij na een 15 jaar weer het windsurfen oppakt. Iedere dag surft Marlène door de geankerde boten in de baai met een snelheid die Loud met de dinghy niet kan bijbenen. Samen gaan we nog een middag varen met een hobycat, dat is toch iets anders dan onze zeilboot, maar zeker niet minder leuk.



Aan het einde van deze twee weken komt nog een ander bekend schip hier voor anker, namelijk de Mardos met Peter en Renate. Wij hebben ze voor het laatst gezien op Antigua, ongeveer een jaar geleden. Zij hebben de zus van Peter met haar man op bezoek.

Kortom we hebben een heerlijke tijd op Cayo Largo doorgebracht. Wat een super plek. Volgend jaar misschien weer terug om weer te surfen???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten