maandag 28 april 2014

Bloody Bay (Jamaica)

Maandag 28 april 2014

Positie Bloody Bay: 18°21.106' N 78°20.261 W
Bloody bay dankt zijn naam aan twee historische zaken. In de eerste plaats werden in deze baai de op open zee gevangen walvissen geslacht, waardoor de zee rood kleurde door het walvisbloed. Daarnaast was deze baai ook berucht door de zeerovers die hier diverse keren rooftochten aan wal uitvoerden.

Heden ten dage is deze baai een toeristenoord. De baai is prachtig beschut en is omzoomd door een parelwit strand. De gehele baai is letterlijk volgebouwd met all-inclusieve toeristenresorts. Wij mogen aanleggen op het strand maar het is vervolgens moeilijk om naar de openbare weg te komen. De baai is in zijn geheel verkocht aan hotelketens die hier hun exclusieve resorts gebouwd hebben. Alleen de gasten van de diverse resorts mogen via de verschillende resorts in de baai komen. Zagen we in Montego Bay en in de baai van Lucea helemaal geen toeristen, zo zien we hier dus helemaal geen Jamaicanen…..


All-inclusive resorts.

Het is een rustige ankerplek en mooi helder water. We besteden onze tijd aan wat luieren en aan het schoonmaken van het onderwaterschip. Dit is weer redelijk aangegroeid en we zullen daarom ook in Curaçao het onderwaterschip opnieuw in de antifouling zetten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten