vrijdag 9 november 2012

Tyrrel Bay, Windward en landschildpad op de terugweg

Vrijdag 9 november 2012

Positie Tyrrel Bay: 12°27.325' N 61°29.41 W
Carriacou is een heel klein eiland van 34 km2, in grootte vergelijkbaar met Vlieland. Er wonen ongeveer 5500 mensen op dit eiland(je). Vandaag gaan we met de bus naar het uiterste noorden van dit eiland, naar het plaatsje Windward. In dit kleine dorpje worden nog op traditionele wijze houten vissersboten gebouwd. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de eilanden Petit Martinique, Petit St. Vincent en Union Island. Ook de Tobago Cays kun je van hieraf mooi zien liggen.

Ook in Windward leuke gekleurde huisjes.
 
Werf van Windward.
 
Sterke wind aan de oostkust van Carriacou.
 
 Wat je allemaal van pallets kunt maken. 

We maken een wandeling via de noordkant terug naar Hillsborough. Dit is een prachtige tocht, deels over heerlijk rustige kleine wegen, waar we niemand tegenkomen.

Op wat geiten na.....

Plotseling zien we midden op de weg een schildpad staan. Dit prachtige dier blijkt een Morocoy te zijn, een schildpad die op dit eiland nog regelmatig gezien wordt. Verder zien we onderweg ook nog een kolobri.

 
 
 
Eenmaal in Hillsborough besluiten we om ook het laatste stuk naar Tyrrel Bay lopend af te leggen. We moeten door dichte mangrovenbos lopen/klimmen.

Om de route af te korten, moesten we een stuk door de mangrovebossen.

We hebben totaal vandaag 14 km gewandeld en hebben meer dan de helft van het eiland rondgelopen.

We hebben vanaf Windward (rechtsboven) via de noordpunt en de witte route aan de
noordwestzijde gelopen naar Tyrrel Bay (linlksonder op de kaart).

’s Avonds gaan we naar Lambi Queen, een bar/restaurant waar een steelband optreedt. Muziek maken op een steeldrum zal best moeilijk zijn en gezamelijk met meerdere steeldrummers arrangementen spelen van muziek uit de 80-er jaren nog veel moeilijker, maar...het kan ons niet zozeer boeien. Sterker nog, na twee a drie nummers vinden wij het wel mooi geweest, maar helaas gaat de band enthausiast door tot veel genoegen van de rest van het publiek. Later die avond gaan we moe maar voldaan te kooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten