zaterdag 10 november 2012

Tyrrel Bay – Petit St. Vincent

Zaterdag 10 november 2012

Positie Petit St. Vincent: 12°32.005' N 61°23.163 W
Vandaag zeilen we verder naar het noorden. De bewoners van deze streek zijn wel erg lui geweest met betrekking tot de naamgeving van de eilandjes in deze omgeving. Je zou eigenlijk verwachten dat deze paradijselijke eilanden mooie romantische namen hebben. De bevolking heeft daarentegen blijkbaar gedacht: “op welk eiland lijkt ons eilandje eigenlijk het meeste?”, en heeft vervolgens deze naam gekozen met “petit” ervoor. We gaan voor anker voor het strand van Petit St. Vincent. Dit eiland is deel van het mini-staatje St. Vincent. Dit eiland ligt tegenover Petit Martinique, een eiland van de staat Grenada. Zuid van Petit Martinique ligt trouwens nog Petit Dominique....

We liggen naast een uitgestrekt strand van het eiland Petit St. Vincent, afgekort PSV. Dit eiland is particulier bezit en bestaat uit een groot resort, bedoeld voor de mensen met geld. Het verblijf op dit resort kost dan ook ongeveer 1.000 euro per nacht voor een 2-persoonskamer: http://www.petitstvincent.com/rates/nightly-rates.html. We mogen alleen op het strand komen en als er plaats is ook in de bar. Alleen met een reservering voor het restaurant mag je verder het eiland op.

 

1 opmerking:

  1. Hallo Marlène en Loud,

    Deze namiddag weer even jullie "Zwitser-leven" gevolgd en gezien dat jullie ook "gewoon" moeten werken.
    Marlène mijn oprechte complimenten voor de vakbekwame en uiterst smaakvolle inrichting van jullie salon. En na gedane arbeid is het jullie natuurlijk gegund om nu vakantie te houden.

    Hartelijke groeten, ook namens Ton Hannie Franssen.

    BeantwoordenVerwijderen