donderdag 29 november 2012

Admiralty Bay (Bequia), Spring Bay en Turtle Sanctuary

Donderdag 29 november 2012

Positie Admiralty Bay: 13°00.346' N 61°14.501 W
Dit eiland heeft ook zijn eigen Pieterburen, namelijk een opvangcentrum voor zeeschildpadden. Een plaatselijke visser heeft dit “Turtle Sanctuary” hier een 15 jaar geleden opgezet. Hij verzamelt de schildpadjes als ze uit het ei komen en verzorgt ze dan 5 (!) jaar en zet ze dan in het wild uit.

 
 
Een goed initiatief om deze bedreigde diersoort te ondersteunen, maar 5 jaar in die kleine bakken leven en dan nog een kans maken in het wild? Wij hebben onze twijfels. Dit opvangcentrum is volgens ons niet de moeite waard, maar de wandeltocht naar Spring Bay zeker wel.

 
 
Bequia bereidt zich voor op het toeristenseizoen. Wekelijks zie je meer toeristen rondlopen. Het toeristenseizoen is begonnen. Het talud langs de wegen en de waterafvoer wordt door werknemers van onkruid ontdaan en schoongemaakt. Dit wordt hier niet gedaan met bosmaaiers en andere machines maar met de machete. Ze zitten naast de weg en hakken rustig met dit hakmes op het onkruid in. Moe zullen ze er zeker niet van worden. Maar het is ook hier altijd warm (32 C) en dat maakt hard werken extra zwaar. Een mooi voorbeeld van de arbeidsmentaliteit hier in de Carieb is de vrouw op de volgende foto. Zij gaat naar het werk met een schop, een houweel en….. een tuinstoel!’s Middags krijgen we bezoek van Klaus en Heidi van de Soleil. Zij zijn hier net aangekomen. We besluiten om later op de middag in een van de strandtentjes wat te gaan drinken en bij te praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten