woensdag 14 november 2012

Clifton (Union Island) en omgeving

Woensdag 14 november 2012

Positie Cifton: 12°35.765' N 61°24.758 W
We gaan aan land in het dorp Clifton. Er is een kleine marina in Clifton waar plek is voor een 10-tal boten.

Haaien in een poel bij de marina.
 
Het dorp is heel kleurrijke en heeft een typisch Caribische sfeer en uitstraling. Mooie winkeltjes, hotels, restaurants en heel typische fruitstalletjes. We krijgen de indruk dat St. Vincent meer de Caribische sfeer uitstraalt dan het buurland Grenada.


Gesloten kraam op de fruitmarkt.
 
Het spreekt voor zich, welke kant we op moeten.
 
Een mooier uitzicht na de dood, kun je je bijna niet voorstellen.
 
Op de ankerplek komen we een fenomeen tegen dat we voor het eerst in Carriacou, Tyrrel Bay, tegengekomen zijn, namelijk de “Boat Boys”. Dit zijn lokale bewoners in een baai die de kost verdienen door zaken aan geankerde boten te verkopen. Dit is in het algemeen brood, groenten, rum, wijn, vis en kreeft. Andere Boat Boys proberen een moorring te verkopen zodat je niet de moeite hoeft te doen om het anker uit te gooien. In de ankerbaai van Clifton racen de Boat Boys af en aan. Met hun vrolijk geverfde speedbootjes met 40 – 70 pk buitenboordmotor onderscheppen ze elke boot die aan komt varen. Zelfs tijdens het ankeren werd ons al gevraagd of we groenten of vis wilden kopen. In het begin is dit leuk en apart maar vervolgens gaat het gejekker door de ankerbaai en het gezeur om iets te kopen je vervelen.

Tijdens ons verblijf in Trinidad hebben we (zie ons blog van Mei) kennis gemaakt met de Noor Bjorn op zijn mooie boot de “Carmen Sita”. Als opstapper had hij Shermel Lewis uit Union Island aan boord. ’s Middags vragen we in Clifton waar Shermel woont en even later is het een leuk weerzien met Shermel! We worden voorgesteld aan haar familie en praten met haar over de plannen van komend jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten