dinsdag 13 november 2012

Petit St. Vincent - Hillsborough, Hillsborough – Clifton (Union Island)

Dinsdag 13 november 2012

Positie Cifton: 12°35.765' N 61°24.758 W
Vanmorgen zeilen we terug naar Hillsborough (Carriacou) om uit te klaren uit Grenada. Nadat we de papieren tijger van de plaatselijke burocratie weer gevoed hebben en de nodige stempels in onze paspoorten geslagen zijn, gaan we weer naar een volgend land, namelijk St. Vincent.

Vlag St. Vincent.
 
 
St. Vincent is een voormalige Britse kolonie en volgens de overlevering heeft kapitein Blight, een paar jaar na de muitery op zijn schip “the Bounty”, hier de broodvruchtboom geïntroduceerd vanuit Polynesië (Stille Oceaan). En vanaf dit eiland is deze vrucht een belangrijke voedselbron voor de Carieb geworden. Het is maar dat je het weet.

Veel soorten fruit verkrijgbaar op de markt in Clifton.

St. Vincent bestaat uit een groot aantal eilandjes en het meest noordelijke en grootste eiland heet dan ook St. Vincent. De rest heeft als verzamelnaam “the Grenadines”. Deze eilandengroep is bekend door zijn paradijselijke stranden, schildpadden en koraalriffen. Een groot gedeelte van de filmserie “Pirates of the Caribiën” is hier in deze eilandengroep opgenomen.

We gaan voor anker bij Union Island, hier kunnen we inklaren. Om in te klaren moeten we naar het vliegveld(je) waar de douane en immigratie naast elkaar kantoor houden. We hoeven maar drie formulieren in te vullen en na 5 stempels zijn we nu officieel en legaal in dit land. Na het inklaren zien we nog twee bekenden in de ankerbaai: “Rufus” met Marion en Harald en “Gem” met het Franse gezin Gerard, Elenore en dochter Marin. Deze laatste heeft bij ons langszij gelegen in French Gyana, alweer 7 maanden geleden. Samen met de bemanning van de bovenstaande boten gaan we tegen de avond nog een “sundowner” drinken op “Happy Island”, een kunstmatig micro-eilandje. St. Vincent had een probleem met de enorme afvalberg conch-schelpen. De bareigenaar heeft de gemeente een voorstel gedaan om de schelpen te verwerken als fundering voor zijn eiland, gebouwd op het rif. Als tegenprestatie kreeg hij toestemming om op het eiland een bar te exploiteren.

Happy Island.

Na het eten gaan we in de avond nog even naar de “Rufus” om met Harald en Marion bij te kletsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten