maandag 12 november 2012

Petit St. Vincent, Wandeling op Petit Martinique

Maandag 12 november 2012

Positie Petit St. Vincent: 12°32.005' N 61°23.163 W
Vandaag gaan we met de dinghy naar Petit Martinique. Het is een ander land en het klinkt heel ver weg, maar het is maar 5 minuten met de dinghy. Op advies van een bewoner van Carriacou moeten we de berg van Petit Martinique beklimmen. Op deze berg zou een mooie rotsformatie staan. Na een hele klim bergop en het einde van de weg, besluiten we toch weer naar beneden te gaan. De rotsformatie hebben we niet gevonden of bedoelt hij soms de stenen op onderstaande foto.

Zal dit de rotsformatie zijn. Wij vinden hem niet bijzonder.

Het blijkt al snel dat de hoofdbewoners van Petit Martinique niet mensen zijn, maar geiten. Overal naast de weg grazen ontelbare geiten. De flora op dit eilandje is meer Zuid-Europees, in de weide omtrek is geen jungle te ontdekken. Er zijn geen duidelijke paden en als je iets van de “bewoonde wereld” verwijderd bent, zie je overal troep. Buiten het dorp wordt het afval gewoon naast de weg gedumpt.

Tussen de struiken staat nog een sorteermachine,
maar wat moet hier gesorteerd worden???

Niet voorbereid op toerisme is dit eilandje met zijn bewoners wel een beetje koddig. Met gebrek aan mooi strand en mooie vergezichten heeft Petit Martinique te weinig te bieden om een grote trekpleister te worden. We drinken nog iets in een barretje bij de terugweg. Het enige bier dat ze hebben is....Heineken, gebrouwen in ons eigen vaderland.

Deur van de kroeg.
 
 
Als er 5 mensen in de kroeg zijn, is de kroeg vol.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten