zaterdag 18 maart 2023

Wandeling naar de top met uitzicht op de oostzijde van Tahuata, Frans Polynesië

Vrijdag 3 februari 2023 tot en met zaterdag 4 februari 2023

Positie Baie Hanatefau: 09°57.744 Z /139°07.119 W
Vandaag gaat de bemanning van de Rafiki een heuse col beklimmen om uitzicht te krijgen over de oostkant van het eiland Tahuata. De weg naar de andere kant van dit eiland begint al erg steil, maar is gelukkig door de vlijtige Franse regering verhard. We komen voorbij het huis van Robert, die net in zijn tuin aan het werken is en ons spontaan een kokosnoot aanbiedt. Deze kokosnoot drinken we bij deze hitte in combinatie met de steile helling graag leeg. Hij vermeldt ook nog dat hij te veel rijpe pompelmoezen in zijn tuin heeft en dat wij naar behoefte onze rugzakken bij de terugweg met pompelmoes mogen vullen.
Rechts, in de hoek van de beschutte baai, liggen de zeilschepen voor anker.

Wederom is de wandeling prachtig, ook dit eiland is paradijselijk mooi. Onderweg komen we geen mensen tegen maar wel veel dieren: loslopende (maar geen wilde) paarden, groep wilde geitjes en zelfs een schorpioen.

Verschillende keren rennen groepjes geiten voor ons weg.

Ook deze paarden zijn alleen aan de wandel.

In het midden een schorpioen.

Tijdens de terugweg stoppen we bij Robert voor de pompelmoezen en daarna nog bij Teki. We hebben hem een oude lijn beloofd in ruil voor nog wat mango's en bananen. Vervolgens is het een heel gesleep om alles terug aan boord te krijgen.

De supermarkt is hier erg duur, daarentegen hebben we al dit fruit geruild voor een oude lijn. 
Dat is dus weer erg goedkoop. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten