zaterdag 16 april 2016

Ontmoeting met 2 Nederlandse schepen, Cuba

Zaterdag 2 april 2016 tot maandag 4 april 2016

Positie Cayo Rosario: 21°37.182 N 81°56.274 W
De terugtocht naar Isla Rosario is niet helemaal bezeild en we moeten de laatste 8 nm de motor bijzetten. We weten ook een tweetal Barracuda's aan de haak te slaan, aan vis hebben we geen gebrek! We gaan voor anker in de luwte van het eiland Rosario.


 
In de namiddag zien we een tweetal zeiljachten door het rif richting Isla Rosario zeilen. Wanneer ze dichterbij komen, kunnen we de vlag onderscheiden en deze is Nederlands! We roepen de schepen op via de marifoon en het blijkt dat dit de “Verleiding” is die samen met de “Kind of Blue” op vaart.De Nederlandse jachten ankeren naast de Rafiki en er wordt spontaan een ankerborrel georganiseerd op de “Verleiding”. De “Verleiding” heeft als opvarende Ron en Joce uit Enkhuizen. Zij zijn al twee jaar onderweg en zijn op weg naar Nederland. Zij gaan via de westpunt van Cuba richting Florida en zullen dit jaar vanaf Amerika via de Azoren terugzeilen. Joce en Ron zijn enthausiaste volgers van ons blog sinds ons vertrek uit Nederland. Zij weten daarom veel van onze reis en ze hebben zelfs een off line kopie van ons blog van Cuba op hun Ipad.

De “Kind of Bue” met als opvarenden Dick en Anita is al 11 jaar onderweg en zij hebben dit jaar hun rondje wereld voltooid. Ook zij zijn op weg naar Nederland.
Tijdens de gezellige borrel spreken we af dat we samen gaan snorkelen op de lokatie waar ook wij vorige week zo genoten hebben. Zoals eerder al gezegd, het snorkelen op Rosario is fenominaal maar ook de Langousten zijn er talrijk. Samen met de bemanning van de Verleiding en de Kind of Blue weten we 5 grote Langousten te schieten. 's Avonds hebben we op de Rafiki een gezamelijk diner waarbij Dick zorgt voor de pasta, Joce zorgt voor de salade en Marlene verzorgt een duo van kreeft: kreeft gebakken met ui en knoflook en kreeft in een tomaten saus. Het is een heerlijk diner en het is daarbij ook erg gezellig.
Deze foto is gemaakt door de bemanning van "De Verleiding".

We maken samen met Ron en Joce een wandeling over het eiland Cayo Cantilles en we gaan met het hele Hollandse flottielje hier op Rosario nog snorkelen bij een scheepswrak bij de ingang van het rif. We weten weer een 5-tal langousten te vangen en ook nu weer is de onderwaterwereld wondermooi.
Het huisje van de vissers van Cayo Cantiles.

Onder de steen zit een grote rog.


 Het weer is ons inmiddels beter gezind want er is morgen, dinsdag 5 april, een weergaatje voor een zeiltocht naar zuid, de Kaaimaneilanden. We nemen afscheid van Ron, Joce, Anita en Dick, zij gaan morgen ankerop naar Cayo Campo.

En met deze foto nemen we afscheid van Cuba.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten