dinsdag 23 februari 2016

Cienfuegos, Cuba

Donderdag 28 januari 2016 tot en met woensdag 3 februari 2016

Positie Cienfuegos: 22°07.481 N 80°27.385 W
Ik maak weer over de afgelopen week een verzamelblog omdat we niet op reis zijn met de Rafiki, maar even pas op de plaats maken in dit heerlijke Cuba. De versteviging van de bevestiging van de puttingen is een belangrijke maar ook een noodzakelijke klus. Op ons eentje zouden we deze klus nooit aandurven maar omdat onze buurman Frits Dubois een zeer ervaren bouwer van zeiljachten is, voeren we deze klus onder zijn regie uit. We besluiten tevens om ook al het houtwerk in de salon opnieuw in de lak te zetten...alles moet immers toch losgemaakt worden. We werken elke dag een paar uurtjes aan de boot.


Verlengen van de bevestiging van de puttings.

De overige tijd wordt doorgebracht met dagelijkse verkenningstochten door het interessante Cienfuegos. We ontdekken dat de centrale markt in het centrum niet de belangrijkste plek is om inkopen te doen. In de omgeving van de marina zijn in de woonwijken meerdere bakkers en slagers. Ook vind je daar zeer regelmatig handkarren met groenten. Wij nemen tijdens deze wandelingen altijd wat extra draagtassen mee voor het geval we bijvoorbeeld een sinasappelverkoper, een vrouwtje met zelfgemaakte koekjes of een tankwagen met siroop tegenkomen.



Lier om de boten uit het water te trekken.

Vroeger zat hier bier in, nu heerlijke siroop. Kosten 0,12 euro per liter.



Om Frits te bedanken voor zijn advieswerk nodigen wij hem samen met Reinhilde uit voor een diner op de Rafiki. Een ander culinair hoogtepunt is de door Loud gemaakte shoarma. Een zelfgemaakt kruidenmengsel, zelfgemaakte knoflook- en sambalsaus en tenslotte zelfgebakken pitabrood. Dit zal zeker een vervolg krijgen!

Het weer blijft prima alleen als er een Norderly overkomt, dan koelt het opvallend sterk af: we hebben al een temperatuur gemeten van 12(!) graden, bizar gewoon. Maar buiten deze uitschieters is het “gewoon” 25-30 graden en valt er maar zelden een druppel regen.

Axel en Andreas maken met een gehuurde motor een trektocht door het binnenland en tijdens deze tocht van 5 dagen passen wij op de boot van Axel. Wanneer zij terugkomen worden wij getrakteerd op een etentje bij een pizzeria, waarbij de avonturen van de tocht in geuren en kleuren verteld worden. Na het eten wordt er op de Rafiki nog doorgeborreld en afscheid genomen,zij gaan verder naar Cayo Largo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten