dinsdag 13 januari 2015

Punta Morro Hermoso - Cartagena (Colombia)

Dinsdag 13 januari 2015

Positie Cartagena: 10°24.560 N 75°32.557 W
We gaan voor dag en dauw al ankerop voor een nieuwe bestemming, namelijk Cartagena. We hebben op wat rustige wind gewacht voor dit zeiltochtje en dit keer kloppen de weersvoorspellingen wederom niet. Er is te weinig wind voor te zeilen en dus moeten we de eerste 3 uur de motor bij zetten. Daarna trekt de wind gelukkig wat aan en kunnen we weer CO2 neutraal verder reizen. Het is de laatste etappe van de viscompetitie en de leider in het klassement, Frits met een Dorade van 86 cm, laat ons onderweg via de marifoon weten dat hij weer een vis gevangen heeft. Dit keer een tonijn van 68 cm. Natuurlijk ruiken we nog een kans om de 86 cm te verslaan en Marlène wisselt tactisch het kunstaas van haar lijn. Dit heeft een positief effect want een half uurtje later heeft Marlène beet. Ze vangt een Spaanse Makreel van 63 cm. Iets te kort voor het klassement maar toch weer een lekker hapje.


De vloot vangt de rest van de tocht niets meer en dus heeft de Bella Ciao de viscompetitie gewonnen:
1 Bella Ciao: 1xDorade (86), 1xTonijn (68)
2 Rafiki: 1xDorade (71), 1xTonijn(52), 1xSpaanse Makreel(63)
3 Sylfer: -

Bella Ciao: proficiat!

In de middag zien we de skyline van Cartagena opdoemen. We hadden wel wat hoge gebouwen verwacht maar wat we te zien krijgen is erg indrukwekkend. Grote flatgebouwen, waarvan een aantal in aanbouw, geven ons de indruk dat we eerder in Miami aankomen dan in Cartagena.

Boca Grande gezien vanaf zee.


Terminal en een beeld bij de ingang van de haven.

De haven ligt beschut achter een schiereiland dat geheel bestaat uit flatgebouwen. Eenmaal achter deze bebouwing zien we een grote containerterminal, een marinehaven, meerdere jachthavens en de ommuurde, oude binnenstad. We gaan voor anker bij een van de jachthavens, Marina Nautico.

’s Avonds eten we een heerlijke vismaaltijd met de Hollandse flottielje op de Bella Ciao met op de achtergrond de schilderachtig verlichte skyline van deze wereldstad in wording.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten