woensdag 24 december 2014

Cabo de Vela (Colombia), rattegif

Woensdag 24 december 2014

Positie Cabo de Vela: 12°11.877 N 72°09.183 W
De val is dichtgeklapt maar onze “vriend” is ons te slim af: hij is niet in de fles gevallen, helaas. Of misschien is het dier groter dan we dachten…

In de morgen maken we nog een wandeling over het strand door het dorpje en zien veel voorbereidingen voor het vakantieseizoen. Deze start hier vanaf 1 januari. Maar ook nu zien we veel toeristen die hun hangmat al in de betreffende schuurtjes aan het strand hebben gehangen.

Hotels aan het strand.

Straatbeeld Cabo de Vela.

Deze zeilboot is op het rif bij Cabo de Vela aangespoeld. Inmiddels zijn alle 

Frits heeft zijn kite-spullen tevoorschijn gehaald en maakt hier het kustwater onveilig. Bij de kite-shop gaan we in de loop van de middag wat drinken en proberen te internetten. Het internet is zeer traag (zelfs mail ophalen lukt niet), maar het koele Colombiaanse bier smaakt prima.
We weten via een bewoner in het dorp twee flesjes met rattengif op de kop te tikken. Dit moeten we in wat dopjes van bierflessen op “strategische” plekken aan boord neerzetten. Dit doet ons op deze kerstavond denken aan de bekende “Flappie” van Youp van het Hek maar in tegenstelling tot dit konijn is ons huisdier niet geliefd, heeft kleine oortjes, een lange staart en is zeker niet geschikt voor consumptie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten