woensdag 24 juli 2013

St. George´s (Grenada) – Blanquilla (Venezuela), dag 2

 
Woensdag 24 juli 2013 

Positie Blanquilla (Playa Yaque): 11°50.252' N 64°38.791 W
Om 8:00 uur 's morgens, 27 uur later, gaan we voor anker aan de westzijde van Blanquilla. Dit eiland is deel van Venezuela en is officieel onbewoond. Er is wel een post van de Venezolaanse marine waar 12 mariniers gelegerd zijn. Ook zijn er in het noorden van het eilandje wat hutjes voor vissers die hier komen vissen. Het vaste land van Venezuela is ongeveer 40 nm naar het zuiden.
We hoeven en kunnen hier niet inklaren. We krijgen bezoek van een bootje van de marine en onze gegevens worden in een soort register ingeschreven. Alles is uitermate correct en vriendelijk en als dank voor hun gastvrijheid geven we de militairen nog een flesje rum dat dankbaar aanvaardt wordt. In de middag wordt ons door wat vissers een paar snappers aangeboden. Aangezien we geen Venezolaanse valuta hebben (Bolivars) en de vissers niets kunnen beginnen met dollars of euro's, ruilen we de vis met rum. Het lijkt op een cursus: “hoe maak je snel vrienden in Venezuela”. De vissers zijn erg blij met de drank die meteen genuttigd wordt!

Monique van de Full Circle onderhandelt met de vissers.

Zij hebben de rum eerder op dan wij onze snapper.
De Blabber heeft een kleine tonijn aan de haak geslagen en tegen de avond gaan we met de hele Nederlandse armada snappers en tonijn barbecueën op het pittoreske strand.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten