vrijdag 24 februari 2012

Meest westelijke eiland van de Kaap Verden, Sao Antao

Vrijdag 24 februari 2012: 

Positie Mindelo (Sao Vicente): 16°53'05" N 24°59'34" W
Het eiland Sao Antao ligt vlak naast het eiland waar we nu voor anker liggen, Sao Vicente. Rond dit eiland zijn geen geschikte ankerplaatsen, dus besluiten we om dit eiland met een veerboot vanaf Mindelo te bezoeken. We gaan samen met de bemanning van de Sagitta, Erwin, Sebastian (Duitser) en Antoine (Fransman). De twee laatste zijn de “opstappers” van de Sagitta. Zij zijn aan boort op basis van “Hand gegen Koje”, “hand voor hut” dus zij varen mee en als tegenprestatie moeten ze meewerken op de boot en moeten ze meebetalen aan de boordkas. Sebastian en Antoine blijven zeker twee nachten op Santo Antao, Erwin en wij gaan ’s avond met het laatste veer terug.
De veertocht duurt een klein uur. Vervolgens nemen we op het eiland een busje naar Ponta do Sol, de Noordelijkse punt van het eiland. Van hieruit maken we een wandeling naar Fontainhas.

Uitzicht op ons startpunt, Ponta do Sol


Wandelpad naar Fountainhas

Deze wandeling maakt de reis naar het eiland meer dan waard. Een sprookjesomgeving doemt na een uur lopen op. Een dorpje tussen groene terrassen, beekjes en watervalletjes.




Fountainhas

In het dorp laten we Sebastian en Antoine achter (zij trekken verder naar de krater/bergtop) en wij gaan met Erwin terug naar Ribeira Grande waar we in een gezellig knus restaurant lunchen voordat we de terugreis weer aanvaarden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten