woensdag 22 november 2023

Raiatea, Frans Polynesië

Woensdag 13 september 2023 tot en met zondag 17 september 2023

Positie Marina westkant: 16°44.162 Z /151°29.291 W
Positie Uturoa: 16°43.764 Z /151°26.566 W
Raiatea ligt vlak bij Bora-Bora en is het bruisend hart van de charterbedrijven in Frans Polynesië. De toeristen gaan of naar een luxe resort op Bora Bora of ze charteren een zeiljacht (met of zonder bemanning) hier op Raiatea en zeilen rondom Raiatea, Tahaa en Bora Bora.
Wanneer we vanuit onze ankerplek aan land gaan om gas te kopen, ervaren we de gevolgen van deze hoog-conjunctuur. Op de weg rond dit eilandje is het erg druk. Alleen al als voetganger moet je voortdurend opletten op het verkeer dat voorbij raast.

De hoofdstad, of beter nog het belangrijkste dorp, op dit eiland is Uturoa. Door de charterbedrijven kun je hier makkelijk aanmeren voor de boot te bunkeren: een tankstation aan het water, een tappunt voor drinkwater en twee grote supermarkten op steenworp afstand van de kade. Heel gemakkelijk maar ook erg druk, toerisme ten top.

Door de grote bedrijvigheid van charterbedrijven, zijn hier ook een tweetal plekken waar we onze Rafiki uit het water kunnen laten halen om wat werkzaamheden aan het onderwaterschip uit te voeren. Dit willen we in April 2024 doen en daarvoor gaan we nu al een kijkje nemen waar we dit het beste kunnen laten doen. Wanneer we bij deze bedrijven voor anker gaan zien we een bekende boot liggen: de “Sagitta” met Erwin en Lambrini. We hebben in oktober 2015 afscheid van hun genomen. Zij zijn toen naar Frans Polynesië vertrokken en zijn inmiddels al 7 jaar hier. Wij hebben destijds nog eerst een rondje Carieb gedaan.

Vanuit Raiatea hebben we zicht op de bergpieken van Bora Bora.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten