donderdag 23 november 2023

Op zoek naar nemo in de Coral Garden, Tahaa, Frans Polynesië

Maandag 18 september 2023 tot en met dinsdag 19 september 2023

Positie Baie Tapuamu, Tahaa: 16°36.974 Z /151°32.708 W
Positie Coral Garden, Tahaa: 16°36.300 Z /151°33.476 W
Tegenover de ankerplek liggen een paar motus waarvan er één geheel volgebouwd is met huisjes van een resort. De strook water tussen dit resort-eiland en de naastgelegen onbewoonde motu is een toeristische attractie: het heet “the Coral Garden”, de Koraal-tuin. We gaan met de Rafiki voor anker naast het resort en gaan met de bijboot op de onbewoonde motu aan land. We hadden ons niet veel voorgesteld van deze Koraaltuin maar we worden positief verrast. De Koraaltuin is ongeveer 100 meter breed, kleine kilometer lang en maar 1,5 – 2 meter diep. De stroming loopt vanaf de open zee naar binnen in de koraaltuin, dus we lopen tot het buitenrif en laten ons dan door de lichte stroming over de koraalblokken van de tuin terugstromen.
Mooi koraal maar wat nog mooier is, zijn de talrijke veelkleurige vissen, geweldig gewoon. Ook bijzonder is dat we hier ook Nemo vinden. Dit visje verschuilt zich altijd tussen de tentakels van een specifieke zeeanemoon.

We hebben Nemo gevonden .........


anemoon: gesloten en open.

Een mooie schelp met prachtige kleuren. Hij staat normaal open, als je in de buurt komt 
voor bv het maken van een foto, dan sluit hij zich. Zoals op deze foto.

Mooie gekleurde vissen.

Als je de gele anemonen aanraakt, sluiten ze zich.



2 opmerkingen:

  1. Super hier wil je nooit meer weg! Wat een fantastische ervaring. In het IJsselmeer zie je je eigen schroef nog niet:)

    BeantwoordenVerwijderen