zaterdag 1 juni 2019

Golfsurfers bij Bluff Beach

Woensdag 1 mei 2019 tot en met vrijdag 10 mei 2019

Positie Isla Colon: 9°19.991 N 82°14.670 W
Het huidige Bocas Town leeft van het toerisme. Naast een paar zeilers zijn er veel backpackers en golfsurfers die door de pitoreske layback sfeer van deze archipel aangetrokken worden en deze eilanden tijdens het hoogseizoen, December – Maart, bevolken. In de stad zijn nog wel een aantal huizen uit de rijke koloniale tijd te bewonderen. Nu in mei is het laagseizoen en erg rustig op de eilanden.

Bocas town ligt op het grootste eiland in Bocas del Toro, Isla Colon. Dit eiland, genoemd naar Columbus, is 12 km lang en 7 km breed en we maken vandaag een wandeling naar de belangrijkste surfplek van het eiland, Bluff Beach. De omgeving is erg mooi en we maken een prachtige wandeling van maar liefst 20 km. 

Een huis in aanbouw. Onderste deel meestal van beton, opbouw van hout.

Mooie schilderingen op de poorten van een huis.

Leuk idee, je draait een steen half naar voren tijdens het metselen van deze muur, en je hebt een plantenbak.

Mooie route naar Bluff Beach.


Het is geen hoogseizoen mbt de hoogte van de golven, maar er waren toch enkele jongens bezig.


Wanneer we in de avond terugkomen op de ankerplek worden we aangesproken door een zeiler die we nog kennen van de San Blas, de Brit Jay, die samen met zijn vrouw Fiona en zijn dochters Chloe en Poppy met hun boot Lasgair onderweg zijn. Zij vertellen ons dat ook onze Oostenrijkse vrienden van De Snowflake en de Amerikaanse boot Ketshy Sheby naar deze ankerplek onderweg zijn. Wij verheugen ons al op dit weerzien.

Wanneer ook de Snowflake en de Ketshy Sheby hier aangekomen zijn, gaan we samen met hun en de bemanning van de Lasgair een Pizza eten in de stad. Deze Engelse, Amerikaanse en Oostenrijkse boot trekken met elkaar op omdat ze alle drie kinderen hebben in dezelfde leeftijd en hierdoor hun kroost wat afleiding kunnen bieden. Na de pizza nemen we nog samen met Jay een afzakkertje op de Ketshy Sheby.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten