zaterdag 22 juni 2019

Bird Island

Maandag 13 mei 2019

Positie Manatee Beach: 9°24.799 N 82°20.939 W
We maken een uitstapje naar “Bird Island”, een prachtig begroeide rotsformatie in zee waar zich kolonies van Jan-van-Genten, Fregatvolgels en meeuwen genesteld hebben. We gaan hier met het hele flotielje van Amerikanen, Engelsen, Oostenrijkers en Nederlanders voor anker. Het eilandje is klein, ongeveer 50x50 meter, onbewoond, steil, hoog rotsachtig en blijkbaar ideaal voor zeevogels om een nestje te bouwen. Met name de kuikens van de Jan-van-Gendten zijn erg koddig en leuk. Naast hun pluizig uiterlijk zijn ze ook helemaal niet bang voor bezoekers. Onze aanwezigheid maakt op deze diertjes helemaal geen indruk.
Bird Island met de catamaran Snowflake op de voorgrond.




Moeder met jong.




Er is helaas rond het eiland weinig te snorkelen, de bodem is zand en er is nauwelijks koraal te bekennen. Omdat ook de zee erg rollig is, besluiten de Amerikanen en de Oostenrijkers samen met ons aan de kust van het vasteland een rustige ankerplek op te zoeken. Onze Engelse vrienden van de Lasgair gaan terug naar Bocas Town.

Voor de nacht gaan we dus voor anker aan het strand van het vaste land. Hier is het helaas minder prettig om aan land te vertoeven. Op het (overigens prachtige) strand worden we letterlijk overvallen en opgevreten door alleen maar stekende dingetjes: zandvliegjes, muggen, paardevliegen en nog wat andere onbekend (maar ook stekend!) grut. Hier is zelfs een overdosis van 40% DEET niet tegen opgewassen. Geen sundowner op het strand dus. Gelukkig valt de overlast op de ankerplek mee en zijn we aan boord veilig van dit vliegend ongedierte. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten