zaterdag 1 juni 2019

Starfish Beach

Zaterdag 11 mei 2019 tot en met zondag 12 mei 2019

Positie Starfish Beach: 9°24.131 N 82°19.488 W
De ankerplek bij Bocas Town is erg druk door de vele taxi-lancha's die de plaatselijke bevolking en de toeristen naar de verschillende eilanden en het vaste land brengt. Voor de nodige rust en een mooi strand gaan we met dit gevarieerd flottielje ankerop voor een tochtje van 6 nm naar het noorden van Isla Colon, Starfish Beach of te wel Zeester Strand. Dit is een toeristisch uitje met een prachtig strand, strandstoelen en wat eenvoudige strandtentjes. Een leuke afwisseling in deze omgeving. 


Rafiki en Snowflake op de achtergrond. Voor de boten met de dagjesmensen.

Visser brengt zijn vangst naar de restaurants.

Maar het is geen hoogseizoen meer, dus vele stoelen zijn leeg.

We maken met ons beidjes een leuke wandeling naar het noordpuntje van het eiland (Dragon Bay) en we bouwen met het internationale zeilersgroepje tijdens een uitgelopen sundowner een mooi feestje op het strand. 


 
Oud kerkhof met diverse grafstenen vanaf 1800.

Langs de route een restaurant aan zee.

Een kokosboom levert per jaar gemiddeld 120 kokosnoten. 
We hebben eens geteld, maar aan deze boom zaten er rond de 100 aan.

Diverse planten groeien aan/op deze boom.


Mooi wandelpad, direct aan zee.

Tijdens een wandeling over het strand komen we in contact met een Nederlander die hier al 18 jaar woont. Hij heeft een aantal mooie tips voor ons om de komende weken ons te amuseren. Tijdens dit gesprek maken we wat bijzonders mee. De grond begint plotseling te schudden onder onze voeten, een aardbeving! Geen zware, er was niets in de pers over deze aardschok te lezen, maar ik denk dat Groningers wel behoorlijk in paniek geraakt waren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten