vrijdag 26 mei 2017

Reach Falls, Jamaica

Vrijdag 28 april 2017 en zaterdag 29 april 2017

Positie Port Antonio: 18°10.804 N 76°26.577 W
In de buurt van Port Antonio ligt nog een bekende waterval, de Reach Falls. We zijn benieuwd naar deze waterval en zijn omgeving en we gaan met de route-taxi naar de toegangsweg van de Reach Falls. Vanaf hier lopen we richting de waterval. Wanneer het begint te regenen, het is de hele dag al grijs en bewolkt, stopt er een auto en de bestuurder biedt ons een lift aan. We stappen in bij het blanke gezin met twee kinderen en wanneer we voor de lift bedanken, herken ik het accent en vraag “zijn jullie Nederlanders?” waarop meteen met “ja!” in onze moedertaal wordt gereageerd. Het is een Nederlands gezin dat op vakantie is in Jamaica en vandaag met de huurauto de Reach Falls bezoekt, wat een toeval!.

Wanneer we bij de watervallen aansluiten in de rij bij de kassa valt ons ook de taal op van het gezin dat net voor ons in de rij staat: ook dat zijn Nederlanders! Ongelofelijk dat we in een van de uithoeken van Jamaica twee Nederlandse gezinnen ontmoeten.

De watervallen zijn zoals verwacht geheel ingericht op toerisme. Er zijn geen Jamaicanen, daarvoor is de entree gewoon te duur, en overal worden zaken aangeboden zoals BBQ kip (Jerk Chicken), Bier, Marihuana en nutteloze souvenirs. Wanneer we bij de voet van de waterval aankomen, krijgen we eerst nog een kinderlijke veiligheidsinstructie van de aanwezige “lifeguard”, geheel volgens “Amerikaanse traditie”.

Je kunt door de waterval zwemmen. Achter de waterval is nog een grot.

De watervallen zijn mooi maar de reis en het geld eigenlijk niet waard. Het geheel is veel te steriel ingepakt en je hebt meer het idee dat je in het golfslagbad bij Centerparcs bent dan in de jungle van Jamaica.



De wandelroute naar de waterval is voor ons mooier dan de waterval.

De dag blijft regenachtig en bewolkt en we lopen de weg vanaf de watervallen terug naar de doorgaande weg. Natuurlijk eten we nog even een lekker kippetje bij een foodshop aan het strand alvorens we een busje terug naar Port Antonio nemen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten