zondag 21 mei 2017

Oracabessa – Port Antonio, Jamaica

Dinsdag 25 april 2017

Positie Port Antonio: 18°10.804 N 76°26.577 W
De overtocht naar Port Antonio wordt dus een motorsailing tochtje (zeil en motor wordt gebruikt). We zijn net de havenkom van Oracabessa uit, en we vangen een heerlijke tonijn. Het is onze favoriete tonijn, namelijk een Yellowfin Tuna, sushi dus.

We komen net na de middag aan in de oostelijke baai van Port Antonio. Hier zien we gelukkig al 3 boten voor anker liggen. In de westelijke baai ligt de Errol Flynn marina en zij vragen $25,- per dag voor alleen maar te ankeren en nog $3,- extra per dag voor het parkeren van de dinghy en het afgeven van de vuilnis. Gelukkig is er ook in de oostbaai wat cruisersvolk en dus wordt hier ons anker in de Jamaicaanse blubber gestoken.

De oostelijke baai van Port Antonio.


Veel bedrijvigheid in de straat. Er wordt domino gespeeld in de cafe's, vele restaurant, barbeques met "jerk chicken" en natuurlijk veel kleine winkeltjes met frisdrank en zakjes chips.

Wanneer we met de dinghy naar de kant gaan maken we nog kennis met een andere cruiser hier op de ankerstek. Dit is een Nieuw Zeelands koppel die de boot in Frankrijk gekocht hebben en onderweg zijn naar hun thuisland. Zij wijzen ons een veilige landingsplek aan voor de dinghy en wij nodigen hun vervolgens uit voor een sundowner met een verse sashimi van tonijn. Aan land regelen nog even het verplichte papierwerk bij de douane.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten