maandag 21 maart 2016

Toeval, Cuba

Woensdag 9 maart 2016 tot en met dinsdag 15 maart 2016

Positie Cayo Largo: 21°36.841 N 81°34.632

We zien een “oude bekende” de baai van Cayo Largo binnenzeilen. Het is de “Marlin” met als schipper Michael uit Dusseldorf. We kennen hem van Curacao en het laatste hebben we elkaar twee jaar geleden hier op Cayo Largo gesproken. Een opvallend detail is verder dat ik Michael in augustus 2011 opgezocht heb in Dusseldorf. Michael vertegenwoordigd SCS, de producent van Pactor modems, voor emailen met de SSB Radio. Ik ben toen persoonlijk langsgereden om zo'n modem bij hem thuis te kopen. Tegenwoordig chartert hij met zijn boot en zal de komende twee maanden hier in Cuba vertoeven.

De lezer zal zeggen “wat toevallig” maar het toeval heeft deze week nog iets veel operkelijkers voor ons in petto. Wanneer we op een morgen lekker ontbijten in de kuip, komt er een charterboot voorbijgevaren waarvan de opvarenden naar ons roepen: “hallo Rafiki!, hallo Rafiki!”. We kijken op en herkennen in eerste instantie de mensen aan boord niet. Dan valt ons de Vlaamse vriensdschapsvlag op in het want en wanneer ze roepen “Pain de Sucre!” valt het kwartje en vallen we vervolgens zelf letterlijk om van verbazing.
Meer dan 3 jaar geleden, om precies te zijn op 9 februari 2013, lagen we voor anker in het zuiden van Guadeloupe bij de eilandengroep “Illes de Saints” in de luwte van het eilandje “Pain de Sucre”. In het blog kun je lezen dat we toen in de nacht een botsing hebben gehad met een charterboot met Vlaamse opvarenden. Twee jaar geleden lagen we rond deze tijd in Cuba (Cienfuegos) en toen hebben we deze Vlamingen weer gezien toen ze net terugkwamen van een charterweek in Cuba. We hebben toen nog geprobeerd om hun op te zoeken, maar dat is niet gelukt. We waren twee jaar geleden al enorm verbaasd van dat toeval, maar nu kunnen we onze ogen echt niet meer geloven: komen we deze Vlamingen alweer tegen!

Ze varen richting de jachthaven en wij spreken af dat we aan het einde van de middag een praatje komen maken. Om het feestje compleet te maken komt ook onze vriend en hun landgenoot Mark ook met ons mee. Het is een super leuk bezoek. We kunnen allemaal niet geloven hoe toevallig dit is. De Vlamingen zijn drie echtparen (2 zussen en 1 broer met aangetrouwde) uit Vlaams-Belgie en ze gaan elk jaar samen op vakantie. Ze maken een rondreis over land of ze charteren een zeilboot. De laatste 3 keer dat ze een boot gecharterd hebben, was in Gouadeloupe en twee keer in Cuba en deze keren komen ze ons tegen...... We geven hun ons het web-adres van ons blog zodat ze weten waar ze de volgende keer een boot moeten charteren.



1 opmerking:

  1. Hi Loud en Marleen

    Al een tijdje niet op jullie site geweest, leuk te lezen dat alles nog lekker verloopt.
    En idd toeval bestaat niet, heb ook al verschillende mensen meermaals ontmoet ondanks duizenden kilometers fietsen
    Gaaf dat jullie mijn blog ook gevonden hebben, ik zal nog op jullie vragen reageren via jullie emailadres rafikiopreis@gmail.com

    En vanK: nog steeds niks veranderd he, de standaard feest foto, kon zo bij Guus zijn, dan wel zonder keu en blauwe krijtje ;-).

    Tot horens
    Marcel
    www.marceltijdink.waarbenjij.nu

    BeantwoordenVerwijderen