donderdag 3 maart 2016

Cayo Largo, Cuba

Maandag 15 februari 2016

Positie Cayo Largo: 21°36.841 N 81°34.632 W
In de loop van de morgen varen we door het rif bij Cayo Largo en gaan even later in een azuurblauw water tussen prachtige witte stranden voor anker. Omdat het hoofdanker tussen het verwrongen staal vastzit, hebben we ons reserve anker moeten gebruiken. We kunnen nu rustig de schade inspecteren en tot onze grote opluchting is er geen structurele schade aan de romp. Door de sterke constructie van de boeg en het ankerbeslag is de schade gelukkig te overzien en kunnen we met wat tijdelijke maatregelen veilig varen.



We realiseren ons dat we ondanks de pechgevallen van gisternacht ook geluk gehad hebben, het had immers ook veel erger kunnen aflopen.

Aan het einde van de middag komen de Zweden van afgelopen nacht, Tove en Alfred van de Gaija nog even borrelen op de Rafiki, waarbij we het hachelijke avontuur van afgelopen nacht in geuren en kleuren met hun delen. Ook de Gaija heeft tijdens de overtocht van afgelopen nacht averij opgelopen: zij hebben een scheur in het zeil en Marlene zegt meteen toe om hun zeil morgen te repareren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten