zondag 23 augustus 2015

Isla Grande, Panama

Woensdag 19 augustus 2015 tot en zondag 23 augustus 2015

Positie Isla Linton: 9°36.716 N 79°35.159
De tocht naar Linton is prima bezeild, maar met het vissen is het triest gesteld. We zijn het vissen blijkbaar verleerd, want we weten wederom geen vis aan de haak te slaan. We gaan voor anker op ons vertrouwde plekkie. De Sylver met Gerard en Lies ligt in de Marina en als we een praatje gaan maken worden we tijdens de borrel pardoes op Hollandse oude kaas getrakteerd! Deze in Panama zeer zeldzame lekkernij is door het kaasmeisje Lies (geboren en getogen in Edam) stiekem uit Nederland naar Panama gesmokkeld. Werkelijk heerlijk!!

We gaan deze periode ook een dagje naar Isla Grande, een eiland ongeveer 2 mijl van de ankerplaats vandaan. Het is zondag en daarom zijn er veel dagjesmensen, veelal Panamezen, die een dagje op dit vakantie-eiland gaan recreëren. Er zijn leuke barretjes en restaurantjes aan de waterkant en we zien ook een hotel en een hostel.

In het weekend is het gezellig druk op Isla Grande.

Huisje versierd met schelpen.

Op weg naar de vuurtoren, en dat is natuurlijk berg op.

We maken een wandeling naar de vuurtoren. Deze vuurtoren is speciaal omdat deze ontworpen is door de “vader” van de Eiffeltoren, Gustaf Eiffel. De Fransen zijn aan het eind van de 19de eeuw begonnen met de aanleg van het Panama kanaal en zij hebben vuurtorens op de eilanden geplaatst, zodat de schepen veilig door deze wateren konden navigeren. Een erfenis van deze tijd is dus deze Franse vuurtoren. Met gevaar voor eigen leven klimmen we nog naar de top van dit verroeste geval. Het uitzicht maakt het nemen van dit risico dubbel en dwars waard. 


De vuurtoren van binnen. Een roestig geval.


Uitzicht vanaf de vuurtoren.

Om de dag waardig af te sluiten gaan we wat eten in een restaurantje aan de waterkant. De prijzen zijn op dit door het internationale toerisme nog niet ontdekte eiland erg vriendelijk: een kippetje met salade en frietjes kost $ 6,- en voor een koel flesje bier betaal je $ 1,25 en daarnaast is de service correct, hartelijk en vriendelijk. Isla Grande is een echte aanrader maar alleen in het weekend.

Mooie bloemen op het eiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten