dinsdag 18 augustus 2015

East Lemon Cays, Panama

Zaterdag 15 augustus 2015 tot en met dinsdag 18 augustus 2015

Positie Yansaladup: 9°34.328 N 78°51.188
Vanuit de “swimming pool” gaan we voor een tocht van 15 nm terug naar Yansaladup. We gaan voor anker bij de Muoza (Gunther en Gerlinde) en de Sawadi (Sefan).

Na een lange kanotocht even relaxen in het ondiepe, warme water van Yansaladup.

Stefan is net terug van een bezoek van 5 weken aan Duitsland. In de tijd dat de boot hier onbewoond voor anker lag, is er ingebroken en zijn een aantal zaken waaronder een drietal zonnepanelen ontvreemd. Gelukkig zijn de daders in de kraag gevat en we gaan samen met Stefan de panelen ophalen bij de Kuna-autoriteiten in Porvenir. De eigenaar van de lancha heeft bij zijn hut veel wrakdelen liggen die afkomstig zijn van onfortuinlijke (of misschien beter oliedomme) zeilers die hun jacht hier op het rif verloren hebben. Wanneer dit gebeurt dan zijn de Kuna’s er als de kippen bij om het gestrande jacht tot op het laatste stukje te strippen. Bij de vele jachtonderdelen hier op de kant vind ik een deel van een automatische piloot van hetzelfde type als we op de Rafiki hebben. Onder het motto “de een zijn dood is de ander zijn brood” weet ik dit onderdeel voor een boterzacht prijsje op de kop te tikken. Stefan heeft ondertussen zijn zonnepanelen teruggevonden en hij laat een rapport opmaken van de andere zaken die gestolen zijn. Hopelijk zullen ze die zaken ook terugvinden.

Achterzijde van een woning van een Kuna-familie, inclusief complete verzameling 
van zaken die zij gevonden hebben (op het rif of op het strand).

Loud heeft de automatische piloot uit elkaar gehaald om te bekijken 
welke onderdelen hij als reserve-onderdelen nog kan gebruiken.

Het weer is wat wisselvalliger geworden en het regent (soms met een flinke klap onweer) regelmatig. We zien een mooie weer-window voor de zeiltocht naar Linton ontstaan en hier maken we graag gebruik van. Na bijna zeven weken tussen de palmeilanden willen we weer eens terug naar de bewoonde wereld van auto’s, stromend water, internet, verharde wegen, supermarkten, restaurantjes, etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten