dinsdag 4 augustus 2015

Green Island, Panama


Zondag 2 augustus tot en met dinsdag 4 augustus 2015

Positie Green Island: 9°28.825 N 78°38.097

De onderwaterwereld valt ons in de West Lemon Cays wat tegen en we gaan dus ankerop naar een volgende bezeilbare bestemming. We zetten koers naar het oosten en omdat de wind zwak is, 7-10 knopen, kneuteren we met een snelheid van 3-4 knopen naar Green Island. Het is lekker weer en dus maakt het helemaal niet uit dat we pas na 5 uur de 17 NM afgelegd hebben en ons anker in het zand kunnen laten ploffen. 






Green Island is een vertrouwd plekje en hier liggen vandaag een 4-tal boten, namelijk 1 Fransman, 1 Spanjaard en twee Oostenrijkers.

Wat het met de Oostenrijkers is dat weten we niet maar het is zeker opvallend. Wij zijn als Limburgers tussen de wereldzeilers een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat onze geboortegrond, Limburg, niet aan zee ligt. Maar omdat Limburg deel uit maakt van Nederland, zijn we automatisch onderdeel van een zeegaande natie. Oostenrijkers daarentegen hebben rivieren en meren maar helemaal geen zee. En toch zien we in het algemeen veel Oostenrijkers rondzeilen in de Carieb. Hier in de San Blas krioelt het er werkelijk van. Blijkbaar levert het gemis van een kust een grote aantrekkingskracht uit op de Oostenrijkers om de wereldzeeën te bezeilen. Willen ze misschien iets bewijzen? Aan het einde van de middag schuiven we gezellig aan bij de barbecue van de Oostenrijkers.

Maar dit alles is niet het meest opmerkelijke van vandaag. Vandaag is het precies 4 jaar geleden dat we in Kessel de trossen losgegooid hebben voor het begin van dit zeilavontuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten