woensdag 22 april 2015

Lemmon Cays (San Blas) - Portobello, Panama


Woensdag 22 april 2015

Positie Portobello: 9°33.405 N 79°39.568 W
Na een dagje rust in deze mooie wateren gaan we woensdagmorgen om 07:00 uur al ankerop. We varen onder zeil een rak van 55 NM oostwaarts, namelijk Portobello. Het is een zwakke, halve wind: de wind komt van opzij, en de Rafiki kan vol opgetuigd worden: voorop de asymmetrische spinaker, grootzeil en tenslotte de bazaan. Voor wat betreft de visserij wordt het de dag van Marlène. Nadat we de San Blas uitgezwaaid worden door een groepje dolfijnen heeft Marlène beet, een Spaanse Makreel. Blijkbaar bijt dit merk alleen in een kunstvisje. Loud vist al meer dan een jaar met roze inkvisjes (never change a winning team) en Marlène is de laatste maanden aan de Rapella, een kunstvisje dus, en heeft al diverse Spaanse Makrelen gevangen.

Maar daarmee is het met de viskunsten van Marlène niet gedaan. De tweede vis die ze aan de lijn krijgt is meteen een heel bijzondere, een haai! Het is een kleine rifhaai van ongeveer 1,20 meter lang. We proberen eerst om de haak te verwijderen en de haai terug te zetten, maar dit blijkt onmogelijk te zijn. De vis is zo waanzinnig sterk en wild dat ongeschonden van de haak halen echt onmogelijk is en dus wordt de haai, helaas, gedood.


De bedoeling was om de haai weer vrij te laten, maar eenmaal aan boord was deze zo wild dat we de haak niet eruit kregen. Dus helaas. De haai heeft een erg mooie huid. Wrijf je met de haren mee dat voelt dit erg zacht/glad aan. Wrijf je de andere richting op dan is het net schuurpapier.

De hele tocht is prima bezeild en aan het einde van de dag varen we de baai van Portobelo in. We zien een tweetal bekenden: de BellaCiao en de Oostenrijkse Sagitta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten